Şanlıurfa Hava Durumu / Şanlıurfa'ya Yağış Uyarısı

TAKİP ET

Valilikten yapılan açıklamaya göre Şanlıurfa'da Önümüzdeki Bir Hafta Boyunca Mevzi Sağanak ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışların Etkili Olması Bekleniyor

Valilikten yapılan açıklamaya göre Şanlıurfa'da Önümüzdeki Bir Hafta Boyunca Mevzi Sağanak ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışların Etkili Olması Bekleniyor.

Şanlıurfa'da halen yüksek basınç merkezi ile sıcak havanın etkisi altındadır. Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normallerinin 4-7 derece üzerinde seyretmektedir.

Ancak yarından (27.04.2018 Cuma) itibaren, bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca Şanlıurfa'da yer seviyesinde sıcak hava ile atmosferin üst seviyelerinde soğuk hava bulunmasından dolayı meydana gelmesi beklenen ve halk arasında kırkikindi yağışları olarak

isimlendirilen, öğleden sonraları görülecek mevzi sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki kararsızlık yağışlarının etkili olacağı tahmin ediliyor.

Şanlıurfa'da aralıklı ve kısa sürede etkili (kuvvetli) olabilecek bu yağışların olumsuz etkilerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Şanlıurfa'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonunda biraz azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Oluşması Muhtemel Riskler: Su Baskını - Yıldırım Düşmesi, Ulaşımda Aksamalar v.b