Şanlıurfa İl Göç İdaresi Nerede? Nasıl İletişime Geçilir? 

TAKİP ET

Komşu ülkelerde son yıllarda yaşanan kargaşalar, savaşlar ve istikrarsızlık nedeniyle Türkiye'ye milyonlarca göçmen gelmiştir. Şanlıurfa yüzbinlerce göçmen barındıran iller arasında yer almaktadır. Peki, Şanlıurfa İl Göç İdaresi nerede? Şanlıurfa il göç idaresi iletişim adresleri neler? İşte cevaplar.

Şanlıurfa’da geçtiğimiz yılın verilene göre 430 bin dolayında Suriyeli göçmen yaşıyor. Bunun yanı sıra farklı ülkelerden gelen ya da kayıtsız göçmenler eklendiğinde bu rakamın 500 binin çok üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Şehirde göçmenlerle ilgilenen başlıca kurum ise Şanlıurfa İl Göç İdaresidir.

Şanlıurfa İl Göç İdaresi, yabancıların kente girişleri, kalışları, çıkışları, sınır dışı edilmeleri, geçici koruma verilmesi, uluslararası koruma sağlanması ve insan ticareti mağdurlarının korunması ile ilgili olarak faaliyet yürütmektedir. 

ŞANLIURFA İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRÜ KİMDİR?

Şanlıurfa İl Göç İdaresinde müdürlük görevini hali hazırda Fatih Ahmet Günel yürütmektedir. Müdür vekili olan Günel, İstanbul Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünü 2011 yılında tamamlamıştır.

2014 yılında Elazığ İl Göç İdaresinde Uzman Yardımcısı olarak göreve başlayan Günel, 2018 yılında Kütahya İl Göç İdaresi Müdür Vekili olarak atanmıştır. 2021 yılında bu kez Mardin İl Göç İdaresi Müdür vekili olarak atanan Günel, 2022 yılının Ağustos ayından bu yana ise Şanlıurfa İl Göç İdaresi Müdürlüğünde, Müdür Vekili görevini yürütmektedir.

Evli ve iki çocuk babası olan Günel ayrıca orta derecede İngilizce ve başlangıç seviyesinde Farsça bilmektedir.

ŞANLIURFA İL GÖÇ İDARESİ NEREDE?

İl Göç İdaresi, kent merkezine oldukça yakın bir yerde bulunmaktadır. Eyyübiye’de yer alan binanın yeri birçok göçmen tarafından aranmaktadır. Bu yapıya ulaşım için farklı birçok araç kullanılabilir.

Urfa İl Göç İdaresi adresi ise şöyle; Büyükhan Mahallesi, Büyükhan Köy Yolu 5, No:30/1.

ŞANLIURFA İL GÖÇ İDARESİ İLETİŞİM

Şanlıurfa İl Göç İdaresinden bilgi almak için telefonla arayabilir ya da e-posta gönderebilirsiniz. Bunun yanı sıra belge göndermek için fax yolunu da tercih edebilirsiniz.

Şanlıurfa İl Göç İdaresi telefon numarası, e-posta adresi ve fax numarası ise şu şekilde;

TEL: 0414 313 86 58

E-Posta: sanliurfa@goc.gov.tr

Fax: 0414 313 54 01

Şanlıurfa İl Göç İdaresi