Şanlıurfa Kasım Ayı Hava Durumu Raporu

TAKİP ET

Kasım ayı içinde güneş 16:09 ve 16: 29 arasında batıyor. Kasım ayında Şanlıurfa rahat bir şekilde gezilebilir. Şanlıurfa'nın havası tüm yıl kurudur. Kasım ayında Şanlıurfa'da gündüzler 50 dakika olarak azalıyor. Şanlıurfa kasım ayı hava durumu raporu değerlendirildiğinde ne çok soğuk ne de sıcak olarak tabir edilebilir. 30 Kasım Şanlıurfa'da en kısa gün olarak ifade ediliyor. Kasım ayında Şanlıurfa'da gün, 06:20'de doğuyor. Şanlıurfa en uzun günse 1 Kasımdır.

Şanlıurfa Kasım Ayı Hava Durumu Raporu

Şanlıurfa kasım ayı hava durumu raporu ele alındığında; Şanlıurfa’da kasım ayında çok yağmur yağar mı, hava çok soğuk olur mu gibi pek çok soru soruluyor. Şanlıurfa ve çevresinde yazlar çok sıcak ve kurak geçmektedir. Kış mevsimleriyse; parçalı bulutlu ve soğuk geçtiğini söyleyebiliriz. Yıl içerisinde Şanlıurfa’nın sıcaklık ortalaması; 2°C-38°C arasında değişiyor. Nadir olarak Şanlıurfa’nın sıcaklık ortalaması; 2°C’nin altı ve 41°C’nin üzerinde oluyor.

Şanlıurfa’nın Havası Kasım Ayında Nasıl Olur?

Şanlıurfa’da kasım ayında yağmur var mı? Sorusu çok merak ediliyor. Kasım ayında Şanlıurfa, 43 mm atmosferik yağışlar gerçekleşiyor. Kasım ayında Şanlıurfa’ya seyahat edecekler yağmurla karşılaşabilir. Kasım ayında Şanlıurfa; yağmurlu, fırtınalı ve sisli geçiyor. Şanlıurfa Kasım ayında gündüzleri; 10℃ ve 20℃ aralığında sıcaklığa sahip oluyor. Kasımın ikinci haftasına kadar hava daha sıcak oluyor. Genel olarak kasım ayında Şanlıurfa’da 15℃ derece dalgalanmalar oluyor. Rüzgar ve hafif meltemde görülüyor.

Kasım ayı içinde güneş 16:09 ve 16: 29 arasında batıyor. Kasım ayında Şanlıurfa rahat bir şekilde gezilebilir. Şanlıurfa’nın havası tüm yıl kurudur. Kasım ayında Şanlıurfa’da gündüzler 50 dakika olarak azalıyor. Şanlıurfa kasım ayı hava durumu raporu değerlendirildiğinde ne çok soğuk ne de sıcak olarak tabir edilebilir. 30 Kasım Şanlıurfa’da en kısa gün olarak ifade ediliyor. Kasım ayında Şanlıurfa’da gün, 06:20’de doğuyor. Şanlıurfa en uzun günse 1 Kasımdır.

Şanlıurfa’da Ortalama Sıcaklık

Şanlıurfa kasım ayı hava durumu raporu değerlendirilirken ortalama sıcaklığında ele alınması gerekiyor. Şanlıurfa hava 3-4 ay sıcak oluyor. 6 haziranda sıcaklar başlar 17 Eylül tarihine dek sürüyor. Günlük sıcaklık ortalaması 32°C üzerinde oluyor. Şanlıurfa’da en sıcak ay, temmuzdur. Temmuz ayında Şanlıurfa’nın ortalama yüksek sıcaklığı 37°C idir. Düşük sıcaklığıysa 24°C olduğunu söyleyebiliriz.

Şanlıurfa’da hava serinlemeye 24 Kasım’da başlıyor. 14 Mart’ta kadar Şanlıurfa’da hava çok serin oluyor. Kasımla mart arasında Şanlıurfa’nın günlük ortalama yüksek sıcaklığıysa 15°C altında olduğunu söyleyebiliriz. Şanlıurfa’da en soğuk ay ocaktır. Ocak ayında Şanlıurfa’da en düşük sıcaklık 2°C’dir. En yüksek sıcaklıksa 9°C civarıdır.

Şanlıurfa’da Gökyüzünün Bulutlarla Kaplı Olma Durumu

Şanlıurfa kasım ayı hava durumu raporu incelendiğinde bulutlarla kaplı olma durumuna da mutlaka bakılması gerekiyor. Şanlıurfa’da gökyüzünün bulutlarla kaplanması hususu mevsimsel varyasyonlara göre değişiyor.

Şanlıurfa’da gökyüzünün en açık olduğu zaman dilimi 15 Mayıs’tır. 10 Ekim tarihine kadar Şanlıurfa’da gökyüzü açıktır. Şanlıurfa’da havanın en açık olduğu ay temmuzdur. Temmuz ayında Şanlıurfa’da gökyüzü %100 açıktır. Şanlıurfa’da gökyüzünün bulutlu olduğu zamanlar kasım ayıyla birlikte başlıyor. Kasım ayından 15 Mayısa kadar gökyüzü kapalı oluyor. Şanlıurfa’da en bulutlu aysa ocaktır. %46 civarı hava kapalı oluyor. Bulutların hiç kalkmadığı bir dönemdir. Şanlıurfa’da ekim ayında başlayan yağışlar kasımda da devam eder.

Şanlıurfa Hava Durumu Kasım Ayı Hava Durumu Aylık Hava Raporu hava durumu