Şanlıurfa Kent Konseyi Seçiminde Gülebak Saldırıya uğradı

TAKİP ET

ünlerdir Şanlıurfa kamuoyunu meşgul eden Kent Konseyi seçimi Cumartesi günü Şair Nabi Konferans Salonu'nda yapıldı.

Günlerdir Şanlıurfa kamuoyunu meşgul eden Kent Konseyi seçimi Cumartesi günü Şair Nabi Konferans Salonu’nda yapıldı. Ancak seçimden çok söz hakkı istediği sırada ismi belirlenemeyen bir şahıs tarafından saldırıya uğrayan Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak oldu.

5393 Sayılı Belediye Kanununun 76. Maddesi, Kent Konseyi Yönetmeliğinin 5. maddesi gereğince Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Kent Konseyi oluşturulacak. Bu kapsamda konsey tarafından düzenlenen seçimli genel kurul toplantısı bugün saat 14.00’da Şair Nabi Kültür Merkezinde başladı. Toplantı saygı duruşu ile İstiklal Marşı nın okunmasıyla başladı ardından Divan Kurulu oluşturuldu. Kurulda yer almak için iki liste yarıştı. İlk listede Nihat Taş, Hüseyin Korkmaz ve Faruk Akbaş; ikinci listede Ahmet Turhan Yetim, Ferhat Karadağ ile Nihat Çiçek yer aldı.

Birinci liste oy çokluğu ile kabul edildi ve Divan Heyetinde Nihat Taş, Hüseyin Korkmaz ve Faruk Akbaş yer aldı.

GÜLEBAK’A ÇİRKİN SALDIRI

Başkan adayları Mehmet Akbaş ve Adil Saraç’ın konuşmalarının ardından seçime gidildi. Ancak divan kuruluna dilekçe verip konuşmak isteyenlerden birisi de Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak oldu. Tahir Gülebak’ın konuşmaları sırasında STK’lardan sorumlu Ali Ferhat konuşmayı bölmek istedi. Ancak konuşma devam ederken henüz ismi öğrenilemeyen bir şahıs Gülebak’a yumrukla saldırdı.

Salonda bulunan güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle saldırı yapan şahıs etkisiz hale getirildi.

Şanlıurfa kent konseyi seçimi tahir gülebak Şanlıurfa Çalışan gazeteciler derneği