Şanlıurfa Malatya Arası Kaç Kilometre?

TAKİP ET

Malatya her ne kadar komşusu olmasa da Urfa'ya oldukça yakın illerden biri konumunda yer alıyor. Peki, Şanlıurfa Malatya arası kaç km? Özel aracınızla kaç saatte Malatya'ya varabilirsiniz? Detaylar haberimizde sizi bekliyor.

Şanlıurfa’dan Malatya’ya gitmek isteyenler, yolun kaç kilometre olduğunu, kaç saat süreceğini merak ediyor. Bunun yanı sıra Malatya’ya otobüsle kaç saatte gidileceği de bir diğer merak konusu. 

“Urfa Malatya arası kaç km” sorusunun cevabı tercih edeceğiniz yola bağlı olarak değişiyor. Bununla birlikte en kısa mesafe ise 217 kilometredir. D875 yolu ile Urfa’dan Malatya’ya ulaşabilirsiniz. Adıyaman bu yol üzerinde kalmaktadır. Özellikte turistik bir gezi amaçlıyorsanız Adıyaman’ı da mutlaka görmenizi tavsiye ederiz. Bu yolu tercih ederek Malatya’ya 3 saat 26 dakikada varabilirsiniz. 

Bunun yanı sıra D875 ve D850 yolunu kullanarak da Malatya’ya ulaşabilirsiniz. Bu yol aynı zamanda Adıyaman Kahramanmaraş yolunu da kapsamaktadır. Ancak bu yol 268 kilometredir. Buna karşın D875 yolunu kullanmanıza benzer olarak 3 saat 29 dakikada Malatya’ya varabilirsiniz.

Son olarak D885 ve E99 yollarını kullanarak da Malatya’ya gidebilirsiniz. Bu yol 270 kilometre olmasına karşın 4 saat 17 dakika sürecektir.

MALATYA URFA OTOBÜSLE KAÇ SAAT SÜRER?

Şanlıurfa ve Malatya arasında bir yolculuk yapmak istiyor ancak özel aracınız yoksa otobüsü tercih etmeniz gerekir. Otobüs yolculuğu, özel araca göre daha uzun sürmektedir. Firmasına bağlı olarak bu iki kent arasındaki yolculuk süresi genellikle 4 ila 6 saat arasında değişiklik göstermektedir. Bu değişikliğin temel nedeni güzergahlarda yaşanan farklılıklardır. Otobüs bileti alırken, yolculuk süresine mutlaka dikkat etmelisiniz.

URFA MALATYA BİLET NE KADAR?

Şanlıurfa’dan Malatya’ya otobüsle gitmeyi düşünüyorsanız, güzergah ve varış saatinin yanı sıra bilet fiyatlarını da karşılaştırmalı olarak incelemenizi tavsiye ederiz. Bilet fiyatları birçok farklı kritere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Firma, güzergah, koltuk seçimi gibi konular bilet fiyatları üzerinde etkili olmaktadır.