Şanlıurfa Mardin Arası Kaç Kilometre?

TAKİP ET

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde turistik bir gezintiye çıkan turistlerin rotalarında Urfa'nın hemen ardından Mardin gelir. Komşu şehirler olması, tarihi dokuları ve yemekleriyle bu iki şehir de görülmeye değerdir. Peki, Şanlıurfa Mardin arası kaç km? Urfa'dan Mardin'e giderken hangi yolu kullanmalısınız?

Şanlıurfa’yı ziyaret eden pek çok yerli ve yabancı turist, mutlaka Mardin’i de görmek ister. Mardin özellikle tarihi yapıları ve ara sokaklarıyla görülmesi gereken lokasyonlardan biridir. Urfa’da gezilecek yerler bittikten sonra Mardin’e gitmek istiyorsanız, birçok farklı alternatif yolu kullanmanız mümkündür.

Urfa şehir merkezinden, Mardin şehir merkezine D400 karayolunu kullanarak gidebilirsiniz. Bu yol sizi en kısa şekliyle Mardin’e ulaştıracaktır. 189 kilometre mesafesi olan bu yol yaklaşık olarak 2 saat 35 dakika sürmektedir. 

Alternatif bir güzergah arıyorsanız, D400 karayolu ve Mazıdağı istikametini kullanabilirsiniz. Bu durumda mesafenin 227 kilometreye çıkacağını unutmamalısınız. Bu yol üzerinden gittiğiniz yolculuğunuz 3 saate yakın sürecektir. Eğer D400, Ceylanpınar ve Kızıltepe istikametini kullanmak isterseniz, mesafe benzer olmasına karşın yolculuğunu 3 saat 20 dakikayı bulacaktır.

ŞANLIURFA MARDİN OTOBÜS İLE KAÇ SAAT?

Yukarıda verdiğimiz yolculuk süreleri genel olarak özel araç sahipleri için geçerlidir. Bu saatler hava durumuna, trafik durumuna, yol çalışmalarına ve sürücünün hızına göre değişiklik gösterecektir. Merak edilen bir diğer konu ise özel araca sahip olmayanlar için geçerlidir. “Şanlıurfa’dan Mardin’e otobüsle kaç saat?” sorusu birçok gezgin tarafından sorulmaktadır. Urfa Mardin arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 2 saat 55 dakika sürmektedir. Bu güzergahta çalışan birçok farklı otobüs firması bulmak mümkündür.

ŞANLIURFA MARDİN OTOBÜS BİLETİ FİYATLARI

Urfa’dan Mardin’e her gün birçok sefer düzenlenmektedir. Otobüs seferlerinin sayısı mevsime göre değişiklik gösterir. Bahar aylarında her gün ortalama 20 sefer bulmanız mümkündür. Hava koşullarının el vermediği şartlarda ise sefer sayıları azaltılmaktadır. Urfa Mardin otobüs bileti fiyatları ise firmaya bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Biletler için internetten araştırma yapabileceğiniz gibi, Şanlıurfa Otogarına giderek de hemen hemen her saat bilet bulabilirsiniz.

ŞANLIURFA KIZILTEPE ARASI KAÇ KM?

Urfa’ya ziyaret ettikten sonra, Mardin şehir merkezi yerine öncelikle Kızıltepe’ye gitmek ve burayı görmek isteyebilirsiniz. Peki, Urfa şehir merkezinden Kızıltepe’ye kaç saatte gidebilirsiniz? Şanlıurfa Kızıltepe arası yaklaşık olarak 188 kilometredir. Bu mesafe sürücünün hızına ve çevre koşullarına bağlı olarak 2 saatte gidilebilmektedir. 

Şanlıurfa Mardin arası kaç KM