Şanlıurfa Mersin Arası Kaç Kilometre?

TAKİP ET

Şanlıurfa'dan Mersin'e gitmek isteyenler yolun kaç kilometre olduğu ve ne kadar sürdüğü gibi sorular soruyor. Şanlıurfa Mersin otobüsle kaç saat? Şanlıurfa Mersin arası kaç kilometre? Detaylar haberimizde.

Şanlıurfa ve Mersin arasındaki mesafe, birçok vatandaş tarafından arama motorlarında sıklıkla aranıyor. Mersin’de liman bulunması Urfa ile ticari ilişkilerin kuvvetlenmesine neden olurken, yaz turizmi konusunda önemli bir kent olması da Urfalılar açısından cazibe merkezi olmasını sağlıyor. Bunun yanı sıra kentin Urfa’ya mesafe olarak yakın olması da bir diğer artı olarak görülüyor. Peki, Urfa ve Mersin arası kaç kilometre?

Urfa ve Mersin kent merkezleri arasındaki mesafe toplamda 441 kilometredir. E90 üzerinden özel aracınızla Gaziantep, Osmaniye ve Adana’yı geçerek Mersin kent merkezine ulaşabilirsiniz. Özel aracınızla yola çıktığınızda yolculuğunuz ortalama olarak 4 saat 35 dakika sürecektir.

ŞANLIURFA MERSİN OTOBÜSLE KAÇ SAAT?

Şanlıurfa ve Mersin arasındaki ulaşımda otobüs çok sık kullanılan yöntemlerden biridir. Bu iki kent arasında günün her saatinde otobüs bulmak mümkündür. Otobüslerin varış süreleri ise firmalara bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. 

Kimi firmaların bu güzergahtaki yolculukları 6 saat sürerken kimilerinin 7 saati bulabilmektedir. Bu noktada seçtiğiniz otobüs firmasının kaç saatte gittiğini mutlaka öğrenmelisiniz.

ŞANLIURFA MERSİN OTOBÜS BİLETİ

Şanlıurfa ve Mersin arasında hizmet veren 20’den fazla otobüs firması bulunmaktadır. Bu otobüs firmalarının her birinin kendine ait fiyat politikası bulunmaktadır. Otobüs bileti fiyatları tercih edeceğiniz firmaya, koltuğunuza, varış saatinize ve ineceğiniz yere göre değişiklik göstermektedir. Bu sebeple tüm otobüs firmaları biletlerini karşılaştırarak, sizin için en uygun olanı satın almanız gerekir.

Urfa Mersin otobüs biletlerini internetten satın alabilir ya da firmaların ofislerini ziyaret edebilirsiniz. Yine Şanlıurfa Terminali’nde bu kente birçok farklı bilet seçeneğini bulabilirsiniz.

ŞANLIURFA MERSİN YOLCULUĞUNDA NEREDE MOLA VERİLİR?

Urfa’dan Mersin’e doğru yola çıktığınızda, Gaziantep, Osmaniye ve Adana’yı geçersiniz. Bu güzergah üzerinde özellikle turistik bir gezi yapıyorsanız Gaziantep’te durabilir, kentin meşhur mutfağının yöresel lezzetlerini deneyebilirsiniz. Eğer vaktiniz varsa Antep’in tarihi mekanlarını da mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Şanlıurfa Mersin arası Şanlıurfa Mersin otobüsle kaç saat