Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Görevden Alınacak

TAKİP ET

habersanliurfa.net'in edindiği bilgiye göre Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan'ın görev yerinin değişeceği ve yerine atanması beklenen Şanlıurfa'lı dahil 3 Bürokrat üzerinde konuşuluyor.

Haber Şanliurfa'nın edindiği bilgiye göre Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan'ın görev yerinin değişeceği ve yerine atanması beklenen Şanlıurfa'lı dahil 3 Bürokrat üzerinde konuşuluyor.

Turan, 2017'in Şubat ayında Şanlıurfa'da göreve başladı. Yaklaşık 2,5 yıldır kentte görev yapan Turan'ın yeni dönemde Şanlıurfa'dan başka bir kente atanacağı iddia edildi. 

Turan'ın yerine kim gelecek sorusuna yanıt olarak  Şanlıurfa Milletvekilleri, Bürokratların görüşlerinin alınmadığı Şanlıurfa'lı olmayan 3 isim üzerinde duruluyor.

Şerafettin Turan kimdir?

Şerafettin Turan Erzurum'da dünyaya geldi. Öğretmenlik hayatına 1990 yılında Batman'ın Sason ilçesinde başlayan Turan, burada 4 yıl boyunca sınıf öğretmenliği görevinde bulundu. Ardından memleketi Erzurum'a tayin edildi.

 İstanbul'da öğretmenlik, Tarihi Eserler Koordinatörlüğü ve İstanbul İl Özel İdaresi Eğitim Kültür Müdürlüğünde bulunan Turan, tarihi eserlerle ilgili birçok projede görev aldı. 

2009 Eylül ayında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Koordinatör Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Turan, daha sonra Konya Milli Eğitim Müdürü olarak atandı.

Konya Milli Eğitim Müdürü iken 7 ay sonra hastalığını mazeret göstererek görevinden istifa etti.

Turan daha sonra İstanbul il Milli Eğitim yardımcılığı görevine atandı. Tarihi eserlere verdiği önem doğrultusunda örnek bir çalışmaya imza atan Turan'ın hazırlamış olduğu ''Tarihe Tanıklık Eden Okullar'' adlı iki ciltlik kitap Bakanlık tarafından yayımlandı.

Yalova Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete'nin Gaziantep'e atanmasının ardından Mart 2016'dan bu yana Yalova'da görev yapıyordu. Turan 2017 yılında Şanlıurfa'ya atanmıştı.  

Kaynak : habersanliurfa.net 

Şanlıurfa milli eğitim müdürü Şanlıurfa milli eğitim müdürü görevden alınacak Şerafettin turan