ŞANLIURFA'NIN ASIRLIK GELENEĞİ ANKARA'DA YAŞATILIYOR

TAKİP ET

Fırında odun ateşinde pişirilen, hem göze hem de damağa hitap eden tepsi yemekleri Ankara'nın Balgat semtinde ilk elden yaşatılıyor. 

Fırında odun ateşinde pişirilen, hem göze hem de damağa hitap eden tepsi yemekleri Ankara’nın Balgat semtinde ilk elden yaşatılıyor. 
 
Urfa lezzetlerinin bilinmesi, tadılması ve tanıtılması amacıyla 7 arkadaş tarafından kurulan Balgat Tepsici,  anne eli lezzetini aratmayan tatları “Gel otur ye”, “Getir pişir ye” ve “Getir pişir götür ye” sloganlarıyla farklı alternatiflerde müşterilerine sunuyor.
 
Urfa denilince çoğu kişinin aklına Balıklıgöl, İnsanlık tarihinin yeniden yazılmasını sağlayan Göbeklitepe ve sıragecesi gibi değerler akla gelse de bunlar da kadar önemli damak tatları başkentliler kadar başkentte yaşayan Şanlıurfalılara buram buram memleket kokusu yaşatıyor.
 
Ünlü isot biberi dahil Şanlıurfa'ya özgü pide ve lahmacun ile tüm tepsi yemeklerini müşterilerine  “Halil İbrahim bereketi olsun” temennileriyle sunan Balgat Tepsici işletmecisi 7 girişimci,  tüm tahılların atası olan kızıl buğdayın köklerinin de Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi sınırlarında yer alan Göbeklitepe kalıntılarında ortaya çıktığını anımsatarak, “Urfa’nın gastronomi kenti özelliği tesadüf değil” dediler.
 
Her adımda hijyen kuralları ve lezzeti bir arada sunan, çevreye buram buram Urfa yemeklerinin kokusunun yayıldığı  Balgat Pideci, Şanlıurfalı kadınların yemek yetiştirme telaşında adeta kurtarıcısı olan fırınların verdiği pişirme hizmetine başkentli hanımları da alıştırıp, müdavimleri haline getirdi.


İsmail Çölkesen / www.habersanliurfa.net





ŞANLIURFA Urfa lezzetleri Balgat Tepsici ANKARA