Şanlıurfa'nın Karla İmtihanı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da kar yağışı kent merkezinde ve kırsalda etkisini sürdürüyor. Sabaha karşı etkisini artıran kar yağışı ulaşımda zaman zaman aksaklıklara neden oldu.

Uzun süre gelmesi için beklenen kar, Şanlıurfa’da sevinçle karşılanırken sıkıntıları da beraberinde getirdi. Yoğun Kar ve tipi dolayısıyla olumsuzluk yaşanmaması için Şanlıurfa Valiliği, kriz masası oluşturdu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (GAMER), 112 Acil Çağrı Merkezi, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, Şanlıurfa İl Jandarma ve Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri olumsuz vakalara müdahale etmek için teyakkuz halinde. İşte Şanlıurfa'dan bir günlük kar mücadelesi;

ULAŞIMDA AKSAMALAR YAŞANIYOR

Şanlıurfa’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar ve tipi, ulaşımda aksamalara neden oluyor. Şanlıurfa büyükşehir belediyesi ekipleri sabahın erken saatlerinden itibaren kentin farklı noktalarında ana arterlerde kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor.

UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

Olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul ve Ankara'ya yapılması planlanan seferler iptal edildi.  İstanbul’dan havalanan Şanlıurfa uçağı Adana Şakirpaşa Havaalanı'na yönlendirildi. Gerçekleştirilmesi planlanan diğer uçuşların hava durumuna göre değerlendirilecek.

ZİNCİR TAKMAYAN ARAÇLAR YOLU TIKADI

Yoğun kar, bazı bölgelerde trafiği aksatıyor. Kar ve tipi dolayısıyla Şanlıurfa- Gaziantep kara yolu, Akabe çıkışı trafiğe kapandı. Yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Kış lastiği bulunmayan ve zincir takmayan araçlar yolu tıkadı. Görüş mesafesinin çok düşük olduğu bölgede karla mücadele çalışmaları sürüyor.

BAŞKAN ZEYNEL ABİDİN BEYAZGÜL ÇALIŞMALARINI YAKINDAN TAKİP ETTİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, sabahın erken saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle buzlanma yaşanan ana arterlerdeki tuzlama ve kar küreme çalışmalarını yerinde inceledi. İşçileri kar mesaisinde yalnız bırakmayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül erken saatlerde sahaya inerek karla mücadele çalışmalarını yakından takip etti. Soğukta çalışan işçilere baklava ikram eden başkan Beyazgül Şanlıurfa’nın ana arterlerinde herhangi bir sorunun olmadığına dikkati çekti.

ŞOFÖR TIRIN ALTINDA KALDI

Şanlıurfa- Diyarbakır karayolunda yoğun kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda, bir tır şoförü kullandığı tırı yol kenarına park edip lastikleri kontrol etmek istedi. Bir an hareket eden tırın altın kalan şoför feci şekilde can verdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, emniyet ve itfaiye birimleri şoförün hayatını kaybettiğini belirledi.

GÖBEKLİTEPE YOLARI AÇILDI

Şanlıurfa’da 12 bin yıllık geçmişe sahip Göbeklitepe’nin yolları etkili kar yağışı nedeniyle kapandı. Haliliye Belediyesi Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatları doğrultusunda ekipler, kısa sürede yolları iş makineleri yardımıyla açtı. Yoları açılan UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesindeki Göbeklitepe tekrar ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

EVSİZLER MİSAFİRHANEYE YERLEŞTİRİLDİ

Büyükşehir Belediyesi kar yağışının sürdüğü kentte, sokakta kalan evsiz vatandaşların umudu oldu. Zabıta ekipleri, evi olmadığı için sokakta yaşayan 7 vatandaşı bulundukları yerden zabıta araçlarıyla alarak önceden belirlenen misafirhaneye yerleştirdi. Kış gününde sıcak ev ortamına kavuşan vatandaşlara günde 3 öğün yemek ikramı yapılıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara çağrıda bulunarak sokakta kalan vatandaşların bilgilerini iletişim merkezi olan alo 153 bildirmelerini istedi.

RAHATSIZLANAN BİR VATANDAŞIN YARDIMINA İSE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YETİŞTİ

Eyyübiye Akşemsettin Mahallesi 1555 Sokaktaki bir adreste rahatsızlanan Abdulkadir Atmaca, ambulansın kardan dolayı ara sokakta rampada ilerleyememesi üzerine Büyükşehir Belediyesini aradı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün makam aracı hasta için seferber edildi. Atmaca, ara sokakta yokuşu çıkabilen makam aracına bindirilerek hastaneye götürüldü.

ŞANLIURFA-DİYARBAKIR KARA YOLU KAPANDI

Kent merkezinde birçok noktada ana arterler açık halde ve ulaşım sağlanıyor. Ancak Siverek-Diyarbakır kara yolunda yoğun kar ve tipi ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kara yolunda bazı araçların yoldan çıktığı haberleri var. Emniyet ekipleri de Siverek’ten Diyarbakır yönüne araç geçişine müsaade etmiyor. Kapanan kara yolunda Siverek Kızılay şubesi yolda kalan vatandaşlara yardıma yiyecek içecek yardımında bulundu.

ELEKTRİK VERİLEMİYOR

Şanlıurfa'nın birçok bölgesinden elektrik kesintilerine dair şikâyetler geliyor. Eyyübiye'nin Batıkent Mahallesinde yaklaşık 7 saattir elektrik kesintisi var. Mahalleli donmaktan korktuklarını belirtiyorlar. Şanlıurfa’da gece geç saatlerinden beri aralıksız yağan kar sonrasında elektrik kesintilerinin yaşanması vatandaşları mağdur etti. Eyyübiye’nin Batıkent Mahallesine sabah saat 10.00’dan beri elektrik verilemiyor. Kar yağışı ve soğuk hava sebebiyle şikâyetçi olan mahalleli, yetkililerin bir an önce soruna çözüm bulmasını istedi.

EĞİTİM-ÖĞRETİMİN ERTELENMELİ

Şanlıurfa’nın kent merkezinde ve ilçelerinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle sosyal medyada pazartesi günü başlayacak olan eğitim-öğretimin ertelenmesine yönelik sık sık paylaşımlar yapılıyor. Kar yağışının pazartesi etkili olması beklenmediğinden sömestr tatilinin uzatılmayacağı öngörülüyor.

Şanlıurfa’nın kent merkezinde ve ilçelerinde kar etkisini sürdürüyor. Ülke genelinde bazı bölgelerde yoğun görülen kar yağışının etkisiyle uçak seferleri de iptal edildi. Yarıyıl tatili için il dışında olan Şanlıurfa’da görevli öğretmenlerin sosyal medyadan sık sık okulların açılmasının ertelenmesine yönelik paylaşımları yer alıyor. Kar yağışının Şanlıurfa’da pazartesi etkili olması beklenmediğinden sömestr tatilinin uzatılmayacağı öngörülüyor.

MAÇLAR ERTELENDİ

TFF 2. Lig Beyaz grupta 23. Hafta bugün oynanacak olan Şanlıurfaspor ve Erokspor maçı yoğun kar yağışı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. TFF 3. Lig 3. Grupta mücadele eden Karbel Karaköprü Belediyespor ligde deplasmanda Edirnespor ile oynayacağı karşılaşma, yoğun kar yağışı nedeniyle TFF tarafından ileri bir tarihe ertelendi.

Şanlıurfa’nın Karla İmtihanı