Şanlıurfa'nın Koronavirüs Yoğunluk Haritası

TAKİP ET

Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri, son durumu görüşmek için ikinci kez video konferans yöntemiyle bir araya geldi.

Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri, son durumu görüşmek için ikinci kez video konferans yöntemiyle bir araya geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Kovid-19 tanısıyla takip edilen hastaların Türkiye genelindeki dağılımını gösteren haritayı medya mensuplarına gösteren Bakan Koca, koronavirüs salgınına ilişkin son vaka sayılarını da açıkladı. 

"Bugün 76 vatandaşımızı daha kaybettik. 256 vatandaşımız ise şifa buldu" diyen Koca açıklamasında, özetle şunları kaydetti:

''Burada kırmızıyla işaretlenen bölgeler, yoğunluğun daha fazla olduğu bölgeler olarak yansımakta. Özellikle Türkiye genelindeki dağılımda İstanbul, Ankara, İzmir, Körfez Kocaeli, Sakarya, Zonguldak. Özellikle bu noktada yoğunluğun daha fazla olduğunu bu haritadan görmek mümkün. Ankara'dan mahalle mahalle sokak caddesine kadar yoğunluğun nerede olduğunu gösteren ve nasıl takip ettiğimize örnek olsun diye gördüğünüz bir tablo.

Şifa bulan hastalarımızın sayısı artıyor. Test sayısı ve pozitif vakalara bağlı taramalar arttıkça tanı sayısında da artış oluyor. Virüs, gücünü temas ortamından alıyor. Virüse bu fırsatı tanımayalım. Evde kalalım" 

Bakan Koca'nın gösterdiği haritaya göre, Urfa'da koronavirüsün yoğun olarak görüldüğü yerler merkez ilçeler; Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye dışında Harran, Siverek, Viranşehir, Suruç ve Akçakale....

Şanlıurfanın koronavirüs yoğunluk haritası