Şanlıurfa'nın Tartışmalı Ekmek Konusu Aydınlığa Kavuştu!

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül tarafından Halk Ekmek Fabrikasında günlük kapasitenin 400 bin ekmeğe çıkarıldığı söylemleri sosyal medyada gündem oldu. Birçok sosyal medya kullanıcısı üretilen ve dağıtılan ekmek miktarının birbiri ile uyuşmadığını iddia eden paylaşımlar yapmaya başladı.

 

6 Şubat Kahramanmaraş depreminden etkilenen Şanlıurfa’da depremzedelerin ekmek ihtiyacını gidermek adına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül “Halk Ekmek Fabrikasının günlük yüz bin ekmek üretim kapasitesini 400 bine çıkardık. Bunların yüz binini Şanlıurfalı vatandaşlarımıza ücretsiz olarak veriyoruz. 50 bin Kahramanmaraş’a, 50 bin de Adıyaman’a gönderiyoruz” ifadelerini kullandı. Beyazgül’ün söz konusu ifadelerinin ardından bazı sosyal medya kullanıcıları yaptıkları paylaşımlar ile  geri kalan 200 bin ekmeğin ne olduğu ile ilgili sorular sormaya başladı.

Konuya ilişkin Haber Şanlıurfa’nın ulaştığı belediye yetkilileri yaptıkları açıklamada, “Şu anda 50 bin ekmek Kahramanmaraş’a, 50 bin ekmek de Adıyaman’a gönderiliyor. 400 bin ekmek depremin ilk günlerinde üretildi. O 400 bin ekmek de aşevlerine, yardım kuruluşlarına dağıtıldı. Ayrıca bizim kurduğumuz büfelerde vatandaşlara dağıtıldı. Hala da dağıtılmaya devam ediliyor. Depremin ilk günlerinde fırınlar, marketler vs. hep kapalıydı. Depremin hemen ardından ekmek üretimi yapıldı ve vatandaşlara ulaştırıldı. Bu ekmekler yapılmasaydı, söylenen miktarda üretilmeseydi insanlar nasıl ulaşacaklardı? Bu tür lafları çıkaran kişi ya da kişiler bunu neden hesaba katmıyorlar? Biz ekmeği yapıyoruz, ücretsiz olarak vatandaşa dağıtıyoruz. 400 bin ekmek depremin ilk günlerinde üretilen ekmek miktarıdır. Bu sayı sadece somun ekmek için geçerli değil. Roll ekmek dediğimiz ekmek sayısıda bunun içindedir. İsraf olmasın diye bir kişinin tüketebileceği boyutlarda yapıldı ekmekler. Şanlıurfa’nın her yerinde geçici barınaklarda kalan vatandaşlarımız bu ekmekleri tüketiyor. Biz hala vatandaşlarımıza ekmeği ücretsiz olarak dağıtmaya devam ediyoruz. Bu konuda hiçbir vatandaşımızın aklında soru işareti kalmasın” diye konuştu.

Şanlıurfa urfa gündem Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa Halk Ekmek