Şanlıurfa Nüfus Müdürlüğünden Randevu Nasıl Alınır?

TAKİP ET

Kimlik kartı almak, adres değişikliği yapmak ya da ehliyet almak için nüfus müdürlüğünden randevu almanız gerekiyor. Peki, Şanlıurfa Nüfus Müdürlüğünden randevu nasıl alınır? Nüfus müdürlüğünün adresi nerede? İşte detaylar.

Nüfus müdürlüğünden randevu alarak; kimlik kartı, ehliyet, pasaport, adres kaydı, yeni doğum kaydı ve benzeri birçok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Günümüzde birçok nüfus müdürlüğü randevusuz gitmeniz halinde işlem yapmamaktadır. Randevusuz işlem yapan müdürlüklerde ise uzun saatler sıra bekleyebilirsiniz. Peki, dilediğiniz nüfus müdürlüğünden nasıl randevu alabilirsiniz.

ŞANLIURFA NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ RANDEVUSU

Urfa’da nüfus müdürlüklerinden randevu almak için iki farklı yolu kullanabilirsiniz. Bunlardan birincisi internet üzerinden alacağınız randevular. Randevu.nvi.gov.tr web portalına giriş yaparak dilediğiniz zamanda, istediğiniz müdürlükten randevu alabilirsiniz. Bunun yanı sıra Alo 199 çağrı merkezini arayarak da randevunuzu kolayca alabilirsiniz.

ŞANLIURFA NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ NEREDE?

Vatandaşlık işlemlerinizi gerçekleştirmek için bulunduğunuz ilçelerdeki nüfus müdürlüklerini de tercih edebilirsiniz. Eğer Urfa kent merkezinde ikamet ediyorsanız il nüfus müdürlüğü daha doğru bir seçim olacaktır. Urfa merkezde nüfus müdürlüğü adresi ise şöyle;

Hükümet konağı, Paşa Bağı Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No:77 ŞANLIURFA

ŞANLIURFA NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ KAÇA KADAR RANDEVU VERİR?

“Şanlıurfa nüfus müdürlüğü kaça kadar açık?” sorusu vatandaşlar tarafından sıklıkla soruluyor. Nüfus müdürlükleri genel olarak hafta için sabah 08:30 ile 17:00 arasında hizmet veriyor. Bu saatler arasında dilediğiniz bir vakte randevu alarak, işleminizden 15 dakika önce kurumda olmanız gerekiyor.

ŞANLIURFA’NIN HANGİ İLÇELERİNDE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ VAR?

Urfa’da kent merkezinin yanı sıra, ilçe nüfus müdürlüklerinde de işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Özellikle bu ilçelerden birinde yaşıyorsanız, merkezdeki kuruma gitmenize gerek yoktur. İlçe nüfus müdürlüklerinde de tüm kayıt ve yenileme işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. İlçe nüfus müdürlüklerinden randevu almak için yine web portalını ya da telefonla aramayı tercih edebilirsiniz. Urfa’nın şu ilçelerinde nüfus müdürlüğü bulunmaktadır;

Akçakale

Birecik

Bozova

Ceylanpınar

Eyyübiye

Halfeti

Harran

Hilvan

Karaköprü

Siverek

Suruç

Viranşehir

Nüfus müdürlüklerinin hafta sonu çalışmadığını unutmamalısınız. Randevusuz alınmama ve uzun sıralarda beklememek adına randevu alarak işlemlerinizi gerçekleştirmeniz çok daha kolay olacaktır.


 

Şanlıurfa Nüfus Müdürlüğü Randevu alma