Şanlıurfa Otogara Nasıl Gidilir?

TAKİP ET

Şehir merkezinin içerisinde bulunan Şanlıurfa Terminali'ne ulaşım birçok farklı yöntemle sağlanabilmektedir. Ücretsiz minibüsler, belediye otobüsleri, şehir içi minibüsler bunlardan yalnızca bazıları. Şanlıurfa Otogarı'na nasıl gidilir? İşte cevaplar.

2009 yılında yapımı tamamlanarak hizmete giren otogar Şanlıurfa açısından özel bir teşkil etmektedir. Şanlıurfa Terminal, özel bir tasarıma sahip olmasının yanı sıra oldukça büyük ve ulaşımı kolay bir noktadadır. Şanlıurfa otogarına ulaşımı yaya olarak sağlamak dahi mümkündür. Bu otogar, şehir merkezine 10 dakikalık yürüyüş mesafesinde yer almaktadır.

Yaya olarak gidilebileceği gibi Şanlıurfa Otogarına, ücretsiz yolcu servisleri, belediye otobüsleri ve minibüslerle ulaşmak da mümkündür. Şehrin her tarafından otogara ulaşım kolaylıkla sağlanabilmektedir. Belediye otobüsleri gece yarısına kadar bu noktaya hizmet vermektedir. Bunun yanı sıra Urfa’da ilçeler arasında hizmet sağlayan minibüs ağı da son derece gelişmiş durumdadır.

YOLCU SERVİSLERİYLE ULAŞIM

Yolcu servisleri şehir merkezinden terminale ulaşmanın en iyi yollarından biridir. Bu servisler ücretsiz olarak faaliyet göstermektedir. Ücretsiz olmasının yanı sıra aynı zamanda oldukça dakik bir çalışma düzenine sahiptir. Şanlıurfa Terminali’ne ulaşım konusunda, yolcuların yoğun olarak kullandığı biçimlerden biri budur.
Şanlıurfa Valiliği’nin bulunduğu Cumhuriyet Caddesi, Açıksu Caddesi ve Mevlana Caddesi gibi birçok farklı noktada otobüs firmalarının bilet satış ofislerinin bulunmaktadır. Yolcu servisleri bu ofislerin önünden kalkmaktadır.

BELEDİYE OTOBÜSÜYLE ULAŞIM

Şanlıurfa Otogar yol tarifi arıyorsanız, belediye otobüslerini tercih edebilirsiniz. Şehir merkezinden otogara giden birçok farklı belediye otobüsü bulunmaktadır. 62 numaralı otogar Esentepe belediye otobüsünün yanı sıra 74 numaralı merkez karaköprü otobüsü ve 35T numaralı Karaköprü- Karaköprü eski yol güzergahında çalışan belediye otobüsleri otogara ulaşım sağlamak isteyenler tarafından çokça tercih ediliyor. Bu otobüs hatları Harran Üniversitesi, Beykapısı, Keresteciler Sitesi ve Yunus Emre Caddesi gibi lokasyonlardan da yolcu topluyor. Yoğun olarak kullanılan bu lokasyonlarda durakları bulunan belediye otobüsleri sayesinde, Şanlıurfa Terminali’ne kolayca ulaşabilirsiniz.

MİNİBÜSLERLE ULAŞIM

Terminale ulaşmak için kullanabileceğiniz yöntemlerden bir diğeri de şehir içi minibüsleri ve ilçeler arasında çalışan birlik minibüsleridir. Terminalin yanı sıra Şanlıurfa Kapalı Çarşı, Şanlıurfa Kalesi, Balıklıgöl Devlet Hastanesi ve Halilurrahman Camii gibi tarihi ve turistik noktalara da şehir içi minibüsleriyle ulaşım sağlayabilirsiniz.

İlçeler arasında hizmet veren birlik minibüsleriyle ise Tek Tek Dağları Milli Parkı, Yorma, Göbeklitepe, Ceylanpınar, Horzum, Suruç, Viranşehir, Siverek ve Bozova gibi ilçelere ulaşaım sağlamak mümkündür. Bu gibi yerlerden terminale Birlik minibüsleriyle ulaşabilirsiniz.

TAKSİ İLE ULAŞIM

Şanlıurfa Otogar taksi ile de kısa sürede ulaşabileceğiniz bir lokasyonda bulunmaktadır. Şehir içerisinde toplu taşıma araçları genel olarak 23.15’e kadar hizmet vermektedir. Özellikle bu saatten sonra terminale gitmek istiyorsanız taksi duraklarını kullanabilirsiniz. Halide Nusret Zorlutuna Caddesi, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ve Nusret Caddesi gibi yoğun lokasyonlarda gece saatlerinde kolaylıkla taksi bulabilirsiniz.

ŞANLIURFA OTOGAR NUMARASI

Şanlıurfa Otogar bilet fiyatları, ulaşım, çalışma saatleri ve benzeri birçok konuyu öğrenmek adına terminale telefonla ulaşabilirsiniz. 

Yetkililere ulaşmak için kullanabileceğiniz Şanlıurfa Otogar telefon numarası ise şöyle: 0414 313 26 86.

Şanlıurfa otogara nasıl gidilir Şanlıurfa otogar numarası