ŞANLIURFA PLATFORMU'NDAN AZERBAYCAN AÇIKLAMASI

TAKİP ET

Şanlıurfa Platformu Genel Başkanı Habip ÇADIRCI konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Azerbaycan kendi toprağını kurtarmak için savaşıyor.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında 100 yıldır devam eden, ancak Sovyetler dağıldıktan sonra yeniden ortaya çıkan ve 28 yıldır çözüm bekleyen Dağlık Karabağ Sorunu, 27 Eylül'de yeniden başlayan çatışmalarla gündeme geldi.Çıkan bu çatışmada iki ülkenin sadece orduları savaşmıyor. "Haklılık ve meşruiyet iddiası" üzerinden süren bir mücadele de var.

Şanlıurfa Platformu Genel Başkanı Habip ÇADIRCI konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Azerbaycan kendi toprağını kurtarmak için savaşıyor.  Bu bir Kurtuluş Savaşıdır.Azerbaycan, Ermenistan tarafından 28 senedir işgal edilmiş olan ve Uluslararası Teşkilatlar tarafından da hukuk normlarına göre tartışmasız biçimde Azerbaycan'a ait olduğuna dair kararlarla teyit edilmiş1945, BM Antlaşmasının 51. maddesine istinaden gerçekleşen savaş, AGİT Minsk grubunun yıllardır konuyu barışçıl yoldan halletme safsatası sonuç vermemiştir.

Ermenistan, içinde bulunduğu ekonomik kriz ve ana muhalefet partisi başkanının 25 Eylül 'de tutuklanması ile daha da artan siyasi buhranla boğuşurken ,Ermenistan genelinde Paşinyan 'ın istifası üzerine gerçekleşecek olan miting öncesinde Azerbaycan 'a savaş açmak Nikol'ün. ekonomik ve siyasi kusurlarını örtbas etmek için siyasi popülist bir davranışı oldu.

Ermenistan, diaspora desteği ve onların bulunduğu ülkelerdeki iç politikalara etkisinin uluslararası alana yansımasından aldığı güçle şımarık bir tavır sergiliyor. Son yıllarda batıya olan ilgisini arttırarak yakınlaşması, ABD ve AB'yle ekonomik işbirliği anlaşması imzalaması,pervasızca davranmasına neden olmaktadır. Azerbaycanın başkalarının toprağında gözü yoktur ama azerbaycana ait olanı da Ermenistan'ın işgal etmesine izin vermeyecektir,

Nitekim,Aliyev,Ermenistan'ın işgal ettiği toprakların tümünden çekileceğini açıklaması, bunu takvime bağlaması, Karabağ'ın Azerbaycan'a ait olduğunu, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tanıdığını beyan etmesi, Minsk Grubu ülkelerinin bunu garanti etmesi ve Ermenistan'ın Azerbaycan halkından özür dilemesi kaydıyla ateşkesi kabul edebileceklerini ilan etmiştir.

Şanlıurfa Platformu olarak ,Vatan topraklarını işgalden kurtarmak için Vatan muharebesi yapan Azerbaycan Ordusuna,Can Azerbaycan'a zafer diliyoruz. Bu mübarek yolda,Türkiye sonuna kadar sizin yanınızdadır,dedi.

şanliurfa platformu azerbaycan