Şanlıurfa sosyal medyanın da gündeminde Kim ne dedi...

TAKİP ET

Şanlıurfa'da Neler Oluyor? Birçok Müşahit Darp Edildi ve Blok Oy Kullanıldı İddiası

Seçimin ilk "şaibeli oy" ve usulsüzlük haberi Şanlıurfa'dan geldi. Özellikle köylerde müşahitlerin sandık başına geçmelerine engel olunduğu, bazı müşahitlerin darp edildiği kaydedildi. Suruç'ta da bazı kişilerin toplu oy kullandığı belirtildi. Yetkililerden ise konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

CHP milletvekili adayı Mehmet Ali Çelebi, partili gençlerin görevli oldukları sandığa gittiğini dün duyurmuştu.

 

O gençlerden biri bugün görevli olduğu sandıkta darp edildi.

Aykut KUĞUOĞLU@AKuguoglu

sandıktan kaçtık canımızı zor kurtardık uluhan imamhatip orta okulu darp olan arkadaşlarımız var şuan jandarma karakolunda ifade veriyoruz sonra hastaneden darp raporu alıcaz

Şanlıurfa'daki 2242 numaralı sandıkta ise, kimliği belirsiz bazı kişiler 'burada size oy yok' diyerek müşahitleri sandıklara yaklaştırmadılar.

M. Urcan@unutulmazAdam

Burası Şanlıurfa 2242 no’lu sandık. Buraya gelen insanları parçalamakla tehtit edip müşahitleri sandıklara yaklaştırmıyorlar. Şanlıurfa’da olan gönüllü müşahit arkadaşların desteğe gelmeleri lazım! #Seçim2018 #Sandıkİhbar

Çelebi, şu ana kadar baskıya maruz kalan 30 CHP müşahitinin sandıktan uzaklaştırıldığını belirtti ve ekledi: 'İptalini sağlayacağız.'

 

Mehmet Ali Çelebi@tgmcelebi

Kayıtlarımız var, itirazlarımız hazır. Geçmiş seçimde sonradan mühür basılan ve videosu çekilen sandığı iptal ettirdiğimiz gibi bunların da iptalini sağlayacağız.

Mehmet Ali Çelebi@tgmcelebi

Şanlıurfa’da 30’a yakın köyde müşahitlerimiz baskı ile uzaklaştırıldı. Canhıraş bir mücadele devam ediyor. Ne olursa olsun milli irade kazanacak!

HDP Eşgenel Başkan Yardımcısı Yıldırım ise paylaştığı görüntülerle toplu oy kullandığını belirtti.

Nadir Yıldırım@nadiryldrm_

Urfa suruç’da akp ve yıldız ailesinin terörü devam ediyor. Toplu oy kullanılıyor. İtiraz eden parti görevlilerimize de saldırıyorlar.

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, valiyi 'derhal açıklamaya yapmaya' davet etti.

Aytun Çıray@AytunCiray

Urfa Valisi derhal bir açıklama yapmalı.

 

 

 

CHP Milletvekili Murat Emir, vali ile görüştüğünü aktardı: 'Gerekli önlemler alınacak.'

Emir, yaptığı açıklamada Urfa Valisiyle durumu bizzat görüştüğünü, Valinin önlem alacağını söylediğini kaydeden Emir, “Ancak şimdiden sandıklar boşaltılarak, blok oy kullanmaya hazır hale getirildi. Biz tutanakları tuttuk. Gerekli itirazları yapacağız” dedi

 

HDP resmi hesabından yaptığı açıklama ile yetkilileri göreve çağırdı.

HDP@HDPgenelmerkezi

Urfa'nın Suruç ilçesinde GAP Anadolu Lisesi başta olmak üzere, okullardaki toplu ve açık oy kullanımına ilişkin, yetkilileri acilen göreve çağırıyoruz! pic.twitter.com/ExGWoI10GP

Sanatçı Haluk Levent de Twitter'dan görüntüleri paylaşarak, sordu: 'Niye?'

Haluk Levent@haluk_levent

Niye??

Oy çalmasınlar diye şehir dışından Urfa'ya sandıkları korumaya gittiler ve an itibariyle darp edildiler.#Seçim2018

 

 

YSK Başkanı Sadi Güven'den açıklama: 'Gerekli girişimlerde bulunuldu.'

YSK Başkanı Sadi Güven, Şanlıurfa'da, özellikle de Suruç ilçesinde yaşandığı ifade edilen usulsüzlüklere ilişkin olarak bir açıklama yaptı. Güven, "Suruç'taki bazı sandıklara yönelik asayişle ilgili iddialar konusunda, idari ve adli işlem için gerekli girişimlerde bulunulmuştur" dedi.

Hükümet kanadından konuya ilişkin ilk açıklama Fakıbaba'dan geldi: 'Böyle bir şey bana gelmiş değil.'

Suruç ilçesinde bazı sandıklara yönelik asayişle ilgili iddiaların sorulması üzerine Fakıbaba, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ben devamlı takip ediyorum. Spekülatif olaylar çıkarıyorlar sanki Şanlıurfa'da bir şeyler varmış, Şanlıurfa’da bir şeyler oluyormuş gibi... Değişik düşüncede insanlar var ama kardeşçe hepimiz birbirimizi selamlayıp gidip oylarımızı veriyoruz. 'Şanlıurfa’da olaylar var, Suruç’ta olaylar var...' Böyle bir şey bana gelmiş değil. Takip ediyorum, arkadaşlarımız sükunet içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Kimse etkilenmesin diye oyumu kullandığım okulu bile dolaşmadım."

 

Şanlıurfa'dan gelen haberler sosyal medyanın da gündeminde 

 

Uğur Dündar@ugurdundarsozcu

Şanlıurfa'dan yoğun biçimde seçim ve sandık güvenliğini tehdit girişimleri haberleri geliyor.
Şanlıurfa'da vali, ilçelerde kaymakamlar ve devletin güvenlik görevlileri yok mu?#Seçim2018

 

Prof. Dr. Ümit Özdağ@umitozdag

Şanliurfa'da yasaların üzerinde olan adaylar mi var? Şanlıurfa valisi devletin valisi mi partinin valisi mi olduğunu hatırlasın. Kimse unutmasın devlet ve hukuk geri gelecek.

 

Alican Uludağ@alicanuludag

Şanlıurfa'da yaşanan toplu oy kullanma, müşahitlere saldırı gibi olaylar derhal resmi dilekçe ile YSK'ye bildirilmeli. Bu konuda gereğini yapmaya YSK yetkili. Geç kalmadan CHP gerekli başvuruları yapmalı.

 

 

ALPERMENT@alperment

Teğmen Çelebi: Şanlıurfa’da 30’a yakın köyde müşahitlerimiz baskı ile uzaklaştırıldı. Canhıraş bir mücadele devam ediyor.

Güneydoğu'dan çok ciddi baskı ve tehdit haberleri geliyor. YSK nerde, Emniyet nerde...#Seçim2018 pic.twitter.com/k4dBfYItEr

 

 

 

Lütfü Türkkan@LutfuTurkkan

Şanlıurfa Valisi @Abdullah_Erin47 , orada Devlet’i temsil ettiğinizi unutmayın..! Sandıkların güvenliği sizin namusunuzdur. Yapılan her müdahale, namusunuza bir lekedir. Milletin iradesine sahip çıkın..!

 

 

                                 #Urfaseçimleriiptaledilsin etiketi Twitter TT listesine girdi 

 

 

Ahmet Ümit@baskomsernevzat

Oyların göz göre göre çalındığı, zorbalığın seçim sandığını gasp ettiği #Urfaseçimleriiptaledilsin

 

 

Eda Özmen@eda_ozmen

Ne demek KADINLARIN OY VERMESİNE İZİN VERİLMİYOR, erkeklere oy kullandırılıyor! Hangi yüzyılda yaşıyoruz? #Urfaseçimleriiptaledilsin

 

Aynur@Aynurkkoseoglu

#Urfaseçimleriiptaledilsin sosyal medya'da herşey gözler önüne seriliyor buna rağmen kimse bir şey yapmıyor? Bunun neresi Adalet? Geçen sene ki referandumda da böyle oldu. İptal edilsin!

 

Şanlıurfada neler oluyor?