Şanlıurfa Vakfı, Ankara'daki Genel Merkezini Depremzedelere Açtı

TAKİP ET

Yaşanan deprem felaketinin ardından depremzedelerin yaralarını sarmak için millet seferber olurken, Şanlıurfa Vakfı (ŞANVAK) da örnek bir davranışa imza attı. Şanlıurfa Vakfı, Ankara'da bulunan genel merkez binasını depremzedelerin barınma ihtiyacı için açtı.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi Şanlıurfa da dahil 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. Deprem felaketinde 45 bini aşkın vatandaş hayatını kaybederken, on binlerce vatandaş ise evlerini kaybederek konteyner ve çadır kentlerde yaşamını sürdürmeye başladı. Depremin ilk gününden itibaren bölgeye her türlü yardımlarını gönderen ŞANVAK, bir örnek davranış daha sergiledi. Şanlıurfa Vakfı, Ankara’da bulunan genel merkez binasını depremzedelerin barınma ihtiyacı için açtı. 

Şanlıurfa Vakfından deprem bölgesine yapılan yardımlara ilişkin yapılan açıklamada,
“Depremin yaralarını hafifletmeye yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Vakıf Merkezimiz geçici ‘Barınma Merkez’ olarak misafirlerimizi ağırlamaya bir süre daha devam edecektir. Vakfımız organizesiyle Vakıf Yönetim Kurulu Üyemiz Halil Bağıban’ın katkılarıyla Adıyaman’a 40 konteyner, Feridun Geçgel’in katkılarıyla Adıyaman’a 250 çadır, Çiğdem Dilek’in katkılarıyla  Şanlıurfa’mıza çok miktarda gıda kolisi ve temizlik malzemeleri gönderilmiştir. Mustafa Gülpınar, Maruf Güneş, Veysel Oruç, Aykut Çakmaklı, Nihat Kırmızı ve M.Fatih Pakır kardeşlerimizin tüm deprem gören illerimize yönelik yardım faaliyetleri devam etmektedir.

Katkılarından dolayı arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Vakıf senedimiz gereği maddi bağışta bulunan vatandaşlarımızın listesi de aşağıda belirtilmiş olup, bağışlarımız halen devam etmektedir.

Nihai durum ve nasıl kullanılacağı da ayrıca belirtilecektir. Bağışçılarımıza da teşekkür ediyoruz.” ifadeleri yer aldı.  

 
 

Şanlıurfa Şanlıurfa Vakfı gündem deprem