Şanlıurfa Valisi Ayhan; "Dün Çöken Binada Hiçbir Vatandaş Zarar Görmedi"

TAKİP ET

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, dün çöken bina hakkında bilgi verdi. Ayhan, 'Dün çöken binadan dolayı hiçbir vatandaşımız zarar görmedi.' dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ağır hasar alan binalar bir bir çökmeye başladı. Yapılan hasar tespit çalışmaları doğrultusunda binalarda alınan tedbirler sonucu hiçbir vatandaşa zarar gelmezken dün Şanlıurfa’da 6 katlı ağır hasarlı bir binanın çökmesi sonucu vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı.

Bina çöker çökmez bölgeye arama kurtarma başta olmak üzere birçok ekip sevk edilirken yapılan çalışmalar sonucundan enkazda kimse olmadığı anlaşıldı. Konuya ilişkin bugün detaylı bilgi veren Vali Salih Ayhan, “Ağır ve orta hasarlı binalarımıza yönelik; doğal gaz arzının kesilmesi, elektrik ve suyun kesilmesi, binaların emniyetimizce güvenlik çemberine alınması vb. aldığımız tedbirler hamdolsun işe yaradı. Dün çöken binadan dolayı hiçbir vatandaşımız zarar görmedi. Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Yıkık 463 binamızın enkazını kaldırdık. Acil yıkılacak 356 binanın yıkım işlemleri hızlıca devam ediyor. Ağır hasarlı 2.700 binanın hukuki süreçleri bitince ekiplerimiz yıkım işlemlerini tamamlayacaktır. Bu süreçte tüm uyarılarımızı dikkate alarak ağır hasarlı ve riskli binalarımıza girmeyen vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Unutmayalım, tedbir her zaman hayat kurtarır. Hepimize tekrar geçmiş olsun.” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa gündem son dakika Şanlıurfa Valiliği Salih Ayhan Şanlıurfahaber urfa gündem deprem Şanlıurfa