Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan Kimdir?

TAKİP ET

Şanlıurfa'da ardı ardına yaşanan deprem ve sel felaketlerinin ardından internette en çok aranan isimlerden biri de Vali Salih Ayhan oldu. Hem Urfa'da hem de diğer illerde yaşayan vatandaşlar, 'Salih Ayhan kimdir? Şanlıurfa valisi kimdir? Salih Ayhan nereli ve kaç yaşında gibi soruları merak ediyor. İşte o soruların yanıtları…

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, 1976 yılında Bayburt’ta dünyaya geldi. İlk ve orta eğitimini memleketi Bayburt’ta tamamlandıktan sonra yüksek öğrenimi için Bursa’ya gitti. Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 2000 yılında mezun oldu. Bunun ardından Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Bölümü’nde ise yüksek lisansını tamamladı.

SALİH AYHAN’IN KARİYERİ

Salih Ayhan meslek yaşantısına ilk olarak 2004 yılında başladı. Bu yıl Ayhan, Trabzon Kaymakam adayı olarak görev yaptı. Londra’da dil eğitimi de alan Ayhan Çatalpınar (Ordu), Yakakent (Samsun), Azdavay (Kastamonu), Altınyayla (Sivas), Şarkışla (Kaymakam vekili) Divriği ilçelerinde Kaymakamlık görevlerini üstlendi.

Kaymakamlıklarının ardından Sivas’ta Vali Yarımcılığı’na atanan Ayhan, 2012-2016 yılları arasında ise Sivas İl Özel İdare Genel Sekreterliği görevinde bulundu.  Çeşitli şirketler yönetim kurulu başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği gibi görevlerde de bulunan Salih Ayhan, birçok vakıf, dernek ve birlikte başkanlık görevi de almıştır. Aynı zamanda bu kurumların mütevelli heyetlerinde de bulunmuştur.

SALİH AYHAN’IN VALİLİĞE ATANMASI

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü yapan Ayhan, bu görevin ardından 2018/202 sayılı kararnameyle Sivas Valiliği görevine atandı. 2018 ve 2022 yıllarında bu görevi sürdürdü. 2022 yılına gelindiğinde ise 2022/209 sayılı ‘Valiler Kararnamesi’ ile Şanlıurfa Valisi olarak atandı. 

Hala Şanlıurfa Valiliği görevini sürdüren Salih Ayhan evli ve iki çocuk babasıdır

salih ayhan şanlıufa valisi