Şanlıurfa ve Adıyaman'da Etkili Olan Yağışlar Can Aldı!

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği Şanlıurfa ve Adıyaman'da depremzedelerin yararları sarılmaya çalışılırken bölgede etkili olan yağışlar can aldı.

Yoğun yağışın etkisi altına giren Şanlıurfa ve Adıyaman’da çok sayıda insanın hayatını kaybettiği açıklandı.

6 Şubat tarihinde yaşanan ve büyük yıkımlara sebep olan depremin üzerinden bir aydan fazla süre geçerken depremzedelerin yaralarını sarmak için büyük çaba sarf ediliyor. Yaşanan deprem felaketinden sonra gece yarısı Adıyaman’da başlayan ve etkisini arttıran yağışlar sebebiyle su taşkınları meydana geldi. Yaşanan taşkınlardan dolayı Karapınar Mahallesi akıllı kavşak yakınlarında bulunan bazı çadırları su bastı. Vatandaşlar çadırlarını basan sularını tahliye etmeye çalışırken Adıyaman Koordinatör Valisi Gökmen Çiçek, konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini 4 kişinin ise kaybolduğunu söyledi. 

Şanlıurfa'da ise kent merkezindeki köprülü Abide Kavşağı'nın altında araçlarıyla ilerlemeye çalışanlar ile itfaiye ekibinin de aralarında bulunduğu 6 kişinin sel sularına kapıldığı belirtildi. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan 4 can kaybının olduğunu açıkladı.

urfa gündem Adıyaman gündem son dakika