Şanlıurfa ve İlçelerinde Şafak Operasyonu Çok Sayıda Gözaltı Var

TAKİP ET

Şanlıurfa'da bu sabah PKK/PYD propagandası yaptıkları iddiasıyla düzenlenen eş zamanlı operasyonlara sahne oldu. Aralarında siyasetçiler, sendikacılar ve üniversite öğrencilerinin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa’da bu sabah PKK/PYD propagandası yaptıkları iddiasıyla düzenlenen eş zamanlı operasyonlara sahne oldu. Aralarında siyasetçiler, sendikacılar ve üniversite öğrencilerinin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör örgütü soruşturması kapsamında Şanlıurfa merkez Viranşehir, Ceylanpınar, Suruç, Halfeti, Birecik ve Siverek ilçesinde terör örgütü PKK/PYD lehine propaganda yaptıkları iddiasıyla düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 95 kişi gözaltına alındı. 

Şafak operasyonları gözaltına alınan şüpheliler arasında HDP yöneticileri ile üniversite öğrencilerinin de olduğu öğrenildi. Olayla ilgili gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

 Operasyonda Gözaltına Alınan simler ise şöyle:

Eğitim Sen Urfa Şube Eşbaşkanı Leyla Mumin, SES yöneticisi Hikmet Evin, HDP İl Gençlik Meclisi Üyesi Ferit Tamğa ile Songül Arpa, Serhat Oğur, Asil Türk, Necmettin Orak, Talip Bozkaya, Zübeyde Duvar, Tuğba Başkale, Muzaffer Çakmak, Ömer Bozdal ve Özgürcan Altıngül, Sevgi Bültür, Hilvan Belediye Eşbaşkan Adayı Bışar Tuysüz ve Harran Üniversitesi Öğrencisi Onur Atlı gözaltına alındı.

Birecik: Belediye Meclis Üyesi Halil Sarıkaya ile kanser hastası olduğu öğrenilen Mahmut Korkmazer isimli yurttaş 

Halfeti: HDP İlçe Eşbaşkanı Abdurahman Çiftçi, Belediye Meclis Üyesi Naime Bayram.

Suruç: HDP üyesi Ahmet Yenilmez, belediye çalışanları Mehmet Tuğalan, Mustafa Gündüzalp ve V.A. ile M.G. adlı yurttaşlar.

Viranşehir:  Belediye Meclis Üyesi Kemal Kudin, Burhan Gören, Fatma Silgir 

Ceylanpınar: Fatma Aslan, Şeyhmus Dağtekin.

Siverek: Mehmet Kültür 

Şafak operasyonu Şanlıurfa