Şanlıurfa'da Hemşiresizlik Kuyruğu!

TAKİP ET

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki 'Kan Alma' biriminde hemşiresizlik yüzünden metrelerce kuyruk oluşuyor.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi’ndeki ‘Kan Alma’ biriminde hemşiresizlik yüzünden metrelerce kuyruk oluşuyor. Bu Da Hemşiresizlik Kuyruğu! Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi’nde çeşitli servislerden kan alma servisine havale edilen hastalar yeterince hemşire olmadığı için saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kalıyor. Kan alma servisindeki diğer bir sıkıntıysa sıramatik sisteminin bulunmaması. Kan Alma Servisi’nde kayıt için sıra bekleyen hastalar sıramatik sistemi olmadığından ikinci bir sefer de hemşire kuyruğuna giriyor.

BİRİNDEN SONRA İKİNCİ KUYRUK ÇİLESİ

Hükümetin büyük meblağlarda yatırım yapmakla övündüğü sağlık sektöründe bu kez hemşire sıkıntısı giderek artıyor. Şanlıurfa’daki tüm hastanelerde hemşire sayısının çok az olduğu biliniyor fakat en fazla hemşire açığı Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi’nde olduğu görülüyor. Her gün binlerce hastanın geldiği hastanede kan alma biriminde sadece dört hemşire kan alıyor. Birimde 16 hemşirenin hizmet verebileceği sekiz kabin var. Ancak bunlardan 12’si hemşire bulunmadığından boş… Hastaların çilesi tek kuyrukla da bitmiyor. Önce kan alma servisinin önünde oluşan metrelerce uzayıp giden kuyrukta bekleyen hastalar, burada kayıt yaptırdıktan sonra ikinci bir kuyruğa daha giriyor. Bu kuyrukta kan aldırmak için hastalar beklerken, madalyonun öteki yüzünde de lavaboya bile gitmekte zorlanan hemşireler var. Hastanedeki hasta yoğunluğu günlere göre değişiyor. Fotoğrafın çekildiği Cuma günü ise diğer günlere nazaran daha sakin olması beklenen bir gün… Şanlıurfa’daki yetkililerin bu konuda yapabileceği pek bir şey yok ancak Ankara’da Şanlıurfa’yı temsil eden siyasilerin bu konuyu sıkılıkla gündeme getirmesi bekleniyor.