Şanlıurfalı Esnaftan, Depremzede Esnaflara Görülmemiş 'Ortaklık' Teklif!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da koltuk imalatı yapan esnaf Abdulkadir Türkeri, deprem bölgelerinde iş yapamaz durumda olan esnaflara çağrıda bulunarak, Urfa'daki işyerini ortak kullanabileceklerini söyledi. Haber Şanlıurfa'ya açıklamalarda bulunan esnaf Türkeri, şehir dışından gelecek mağdur esnaflara dükkanını ücretsiz bir şekilde kullandırabileceğini ve koltuk atölyesini de kendilerine açacağını söyledi.

Şanlıurfa, Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinden etkilenen 11 ilden biri olmasına rağmen, dayanışma bayrağını en ön safta taşımaya devam ediyor. Kendileri de depremzede olan Şanlıurfalılar, yaşanan felakette gösterdikleri dayanışma ile tüm Türkiye’ye örnek oluyor. Urfalı vatandaşlar deprem bölgeleri için seferber olurken, urfalı esnafta da farklı bir dayanışma örneği ortaya koydu.  

GÖRÜLMEMİŞ DAYANIŞMA
Yaşanan deprem felaketinin ardından ülkenin dört bir yanında vatandaşlar ellerinden gelen yardımları yapmaya çalışırken, Şanlıurfalı esnaftan görülmemiş bir dayanışma örneği ortaya koyuldu. Şanlıurfa’da yaşayan ve koltuk imalatçılığı yapan esnaf Abdulkadir Türkeri, gösterdiği dayanışma örneği ile takdir toplarken, Haber Şanlıurfa aracılığıyla depremzede esnaflara çağrıda bulundu.  

“DÜKKANIMI BENİMLE ORTAK KULLANSINLAR”
Esnaf Türkeri, yaptığı çağrıda, “Ben Şanlıurfa'da koltuk imalatçısıyım. Hatay'da ya da deprem bölgesinin herhangi bir yerinde iş yapamaz durumda olan koltuk imalatçısı arkadaşlarımla Urfa'da iş yerimi ortaklaşa kullanabilir, kendilerine atölyemi açabilirim. İmalat için bütün makinalar mevcuttur. Her türlü yardımcı olabilirim. Gün bugündür.” diyerek depremzede esnaflara seslendi.  

“İMALATINI YAP, SAT!”
Gelen esnafın atölyeyi kullanarak üretim yapıp, satabileceğini ifade eden Abdulkadir Türkeri, “Dayanışma bugün gerekli. İnsanlar en çok da bugün birilerine ihtiyaç duyarlar. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Bizlerde elimizden gelen gayreti şu ana kadar gösterdik. Bunu farklı olarak yapmak istedim. İsteyen esnaf gelsin dükkanımı benimle ortak kullansın. Atölyem var, imalatını yapsın. Satsın, para kazansın.” diye konuştu. 
 

Şanlıurfa esnaf deprem gündem Urfa