Şanlıurfalı Gençler İçin Göç Vakti! Parola İse 'İşsizlik'...

TAKİP ET

Türkiye'nin en çok genç nüfusuna sahip Şanlıurfa'da gençler için göç vakti geldi çattı. Parolaları ise 'İşsizlik'... Ocak, Şubat ve Mart aylarında işsizlik artarken, kent merkezlerinde iş bulan gençler ise çok zor şartlarda çalışıyor. Şanlıurfa'da 12 saat iş, asgari ücretin altında ücretlerle çalışmak istemeyen Urfalı gençler, kış aylarında tersane ve inşaat işlerinin bulunduğu bölgelerine giderek çalışmak zorunda kalıyor.

Ocak, Şubat ve Mart aylarında işsizlik artarken, Şanlıurfa’da 12 saat iş, asgari ücretin altında ücretlerle çalışmak istemeyen Urfalı gençler, kış aylarında tersane ve inşaat işlerinin bulunduğu bölgelerine giderek çalışmak zorunda kalıyor.   

  

Yaz aylarını aileleriyle birlikte şehir dışında mevsimlik tarım işinde geçiren, Şanlıurfa’nın yaz sıcağın pamuk tarlalarında çalışan binlerce Şanlıurfalı genç için ‘göç vakti’ geldi. Özellikle Urfa’daki çalışma şartlarının zorluğundan, ücretlerin azlığından şikayet eden gençler, çareyi şehir dışına giderek buluyor. Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa’da istihdamda sıkıntı yaşanırken, insanlar da iş bulmakta zorlanıyor. 

 

YAZ TARLADA, KIŞ İNŞAATTA,TERSANEDE… 

Okulunu birçok nedenden ötürü bitiremeyen ya da üniversite mezunu işsiz olan binlerce Şanlıurfalı gencin kimisi yaz aylarında ailesiyle birlikte mevsimlik tarım işinde, kimisi de Urfa’nın 40 dereceyi geçen yaz sıcağında pamuk tarlasında… Mevsimsel olan bu işler bittiğinde ise Urfalı gençler için göç bitmiyor: Çoğunluğu yine tersane ve inşaat işlerinin bulunduğu bölgelere giderek, ekmek parası kazanmaya çalışıyor.      

 

Hasan EĞRİGÖZ / https://www.habersanliurfa.net/

(Bu haber kaynak gösterilmeden ve haberin linki verilmeden paylaşılamaz. https://www.habersanliurfa.net/ )

 

ŞANLIURFA GÖÇ GENÇLER GÖÇ EDİYOR URFA İŞSİZLİK GÜNDEM EKONOMİ İŞŞ