Şanlıurfalı Vatandaşların Su Faturası İle İmtihanı

TAKİP ET

Depremin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından depremzedelere gönderilen su faturaları tepki çekti.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde büyük yıkımlara ve can kayıplarına neden oldu. Yaşanan depremlerin ardından Şanlıurfa’da vatandaşlar günlerdir geçici barınma yerlerinde hayatını idame ettirirken Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından gönderilen su faturaları ile neye uğradıklarını şaşırdılar.

FATURALAR İSYAN ETTİRDİ!
Cumhuriyet tarihinin en büyük depremi olarak tarihe geçen Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda 44 binin üzerinde insan hayatını kaybetti. Yaşanan yıkım ve ölümlerin ardından depremin hissedildiği illerde 3 ay süreyle OHAL ilan edilirken depremzede vatandaşların yaralarını sarmak için devlet ve millet el ele verdi. Hükümet tarafından alınan kararlar çerçevesinde depremzedelerin birçok borcu ya ertelendi ya da tamamen silindi. Ayrıca devlet tarafından depremzedelere çeşitli yardımlar da yapılırken Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) tarafından depremzedelere gönderilen kabarık su faturaları insanları isyan ettirdi.

“ARAŞTIRMA SONUCUNDA GEREKLİ AÇIKLAMA YAPILACAK”
Depremden sonra yüksek kira isteyen ev sahipleri ve fırsatçı nakliye firmaları ile boğuşan vatandaş bir de gelen su faturaları ile tekrar yıkıldı. Birçok vatandaş ŞUSKİ etiketi altında gönderilen faturalara tepki gösterdi. Konuya ilişkin ulaştığımız ŞUSKİ yetkilileri durum hakkında detaylı araştırma yapıldığını ve araştırma sonucunda gerekli açıklamanın yapılacağını söylediler.

Şanlıurfa ŞUSKİ gündem su faturası deprem