Şanlıurfanın Hiç Bir İşe Yaramayan STK'ları Hangileri?

TAKİP ET

Şanlıurfa İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeler kapsamında bir çok sivil toplum kuruluşu yer almaktadır. Bu sivil toplum kuruluşlarının kişilere yarar sağlanması için kurulduğu bilinmektedir. Şanlıurfa İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından kurulan sivil toplum kuruluşlarını sıraladık; Dernek Bilgi Sistemi Sendikalar Bilgi Sistemi Proje Destek Sistemi Siyasi Partiler Bilgi Sistemi Elektronik Arşiv Projesi Bilgi Merkezi

Şanlıurfanın Hiç Bir İşe Yaramayan STK’ları Hangileri?

Şanlıurfa İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeler kapsamında bir çok sivil toplum kuruluşu yer almaktadır. Bu sivil toplum kuruluşlarının kişilere yarar sağlanması için kurulduğu bilinmektedir. Şanlıurfa İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından kurulan sivil toplum kuruluşlarını sıraladık;

Dernek Bilgi Sistemi

Sendikalar Bilgi Sistemi

Proje Destek Sistemi

Siyasi Partiler Bilgi Sistemi

Elektronik Arşiv Projesi

Bilgi Merkezi

Dernek Bilgi Sistemi (DERBİS)

Bu projenin amacı tüm iş ve işlemlerin web tabanlı bir yazılım yardımı ile yürütülmesi olacaktır. Sivil toplum kuruluşlarına hizmet sunmak ve işleyişte modernlik sağlamak için bu sistemden yararlanılır. Daha etkili, hızlı, kolay erişilebilir ve verimli olması açısından bu sisteme ihtiyaç duyulmuştur. E-Devlet üzerinden derneklere yönelik hizmetlerin basitleştirilmesi, online hale getirilmesi için de bu hizmetten yararlanılmaktadır.

Sendikalar Bilgi Sistemi (SENBİS)

10/10/2013 tarihinde 2013/47 sayılı İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile daha öncesinde de Emniyet Genel Müdürlüğü ve emniyet müdürlükleri tarafından yürütülen sendikaların iş ve işlemleri genel müdürlük merkezi ve taşra birimleri tarafından yürütülmeye başlamıştır. Bu sayede doğru bilgiye kısa bir sürede ulaşılmak için kısa adıyla SENBİS kurumsal yazılımı 81 ilde kullanıma açıldı.

Proje Destek Birimi (PRODES)

Bu proje kapsamında desteklenecek proje konuları arasında; sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinin artması, insan hakları, şehit aileleri ve gazilerin desteklenmesi, uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele edilmesi, göç ve uyumun sağlanması, gönüllü kişiler, sosyal girişim, afet bilinci kazanılması, trafik bilinci kazanılması, kadın hakları, ailevi değerlerin korunması ve kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi gibi bir çok konuda destek vermektedir.

Siyasi Partiler Bilgi Sistemi (PARBİS)

Siyasi partilerin kurulması ve bilgilendirmelerine ilişkin iş ve işlemler Emniyet Genel Müdürlükleri tarafından yürütülmekteydi ancak daha sonrasında İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü merkezi ve taşra birimleri tarafından yürütülmektedir. 81 ilde doğru bilgiye ulaşılması için PARBİS kullanılmaktadır.

Elektronik Arşiv Projesi (E – Arşiv)

Evrak tarama ve indeksleme sırasında bir çok Osmanlıca evraklar ile karşılaşılmıştır. Bu evrakların bilgilerinin girilmesi ve ülkemizin sahip olduğu köklü birimleri, tecrübeleri ve deneyimleri ile paylaşılması için arşive kaydedilmesi gerekmektedir.

Bilgi Merkezi

Bilgi merkezinin asıl amacı, kamu personeli ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin arasında iş birliği kurma ve geliştirme konusunda ihtiyaç duyulan bilgi, doküman, eğitim materyali, rehber, fon kaynağı, yapılan uygulama örnekleri ile mevzuata bilgi ve belgelerin kolay ulaşılacak şekilde tasarlanarak kullanıcılara açık hale getirmesidir.

Bu projeler ile halk için yararlı olabilecek projeler üretilmeye devam edilmektedir. Sivil toplum kuruluşları ve projeler ile yarar sağlamak adına bu sistemler üretilmiştir. Bu sistemlerden yararlanarak işinize yaracak bilgilere ulaşma imkanına sahip olabilirsiniz.

Muhammed Mustafa Göçmen / www.habersanliurfa.net

 

 

 

stk işe yaramayan stk şanlıurfa stk sivil toplum kuruluşları şanlıurfa sivil toplum kuruluşları