Şanlıurfaspor İçin 9 Maddelik Reçete

TAKİP ET

Şanlıurfaspor'un ekonomik çıkmazdan kurtulması, toplumun tüm kesimlerinin desteğiyle bir eylem planı hazırlanması yönünde en fazla çaba harcayan isimlerin başında takımın eski kaptanı Nihat Çakır geliyor.

Şanlıurfaspor'un ekonomik çıkmazdan kurtulması, toplumun tüm kesimlerinin desteğiyle bir eylem planı hazırlanması yönünde en fazla çaba harcayan isimlerin başında takımın eski kaptanı Nihat Çakır geliyor.

Nihat kaptan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'le yaptığı görüşmeden sonra Facebook adresinden 9 maddelik yeni bir reçete paylaştı, bunların yapılmaması halinde 50 yıllık kulübün yok oluşunu hep birlikte becermiş olacaklarını dile getirdi. 

İşte o paylaşım:

URFASPOR İÇİN  SÖZ BİTTİ, ŞİMDİ EYLEM ZAMANI

Önce Sabahattin Cevheri başkanım ile bu projeyi hayata geçirmek için canlı yayında, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’e bu projemi anlatması için rica ettim, sağolsun kabul edip gidip anlattı.

Sonra futbolcuların isyanını tesisteki sefaletini, takımın deplasmana gidiş şekillerini ekrana taşıdım. Bir deplasmana gitmeyin veya gitmiyoruz diye bir açıklama yapın şehirde yankı bulsun belki birileri duyar bir ses gelir bir şeyler olur dedim.

Olmadı.

Kemal Saraçoğlu başkandan rica ettim, buyrun gel ekranda bu projeye destek ver dedim ve sağolsun canlı yayına geldi,şehirde  pozitif bir hareketlenme oldu.

Akabinde Saraçoğlu başkanımla Valimiz Abdullah Erin ve Milletvekilimiz Ahmet Eşref Fakıbaba ile görüşmemizde bu projeye, fikrime destekleri bizleri misliyle memnun etti. Devamında Milletvekilimiz kıymetli dostum, kardeşim Mehmet Ali Cevheri'yle Beyazgül’ü ziyaretimiz ve o görüşmemizde aynı sıcaklıkta ve samimi bir ortamda geçmesi pozitif yaklaşımları neticesi üstünde uzlaşılan genel mutabakat:

1- Şanlıurfaspor yönetim kurulu acil olağanüstü kongre kararı alacak. Yönetime 21 gün içinde kimse sahip çıkmayacak.

2-Vali bey kayyum atayacak, geçici kayyum yönetimi kulübün tüm borç yapısını ortaya çıkaracak.

3-Bu projeyi ve bu düşüncenin harekete geçmesini sağlayan Fethi Şimşek ve Emin Yetim başkanlarımın totelde 32 milyon olan kulübün borç yapısının 27 milyonunu hibe açıklamaları, kalan 5-6 milyon yönetici alacaklarının ise bu şekil hibe ettirilmesi, etmemeleri halinde zaten kulübün kapanacağı ve hiç kimsenin bir kuruşu alamayacağı ve bu yok oluşun faturasının o yöneticilere kesileceğinin iyi anlatılması. Bağışlamaları halinde Sayın Valimizin ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın birer şükran plaketiyle onore edilmeleri.

4-Yabancı futbolcu ve yerli futbolcu alacakları konusunda ise ayrım olmadan onlara örneğin dörtte bir veya birbuçukluk teklife kimsenin yok demeyeceği ve noter huzurunda bir yeni anlaşmanın yapılması TFF icra vs tüm borçlarla 12-13 milyon gibi bir parayla zamana yayılarak Urfasporu steril yönetilebilir bir yapıya kavuşturmak mümkün.

5-Sahte para hiç bir zaman aslı gibi olmaz illa renk atar veya fotokopi hiç bir zaman aslı gibi olmaz. Karaköprüspor’umuz kendi liginde inşallah en güzel yerlere gelir, hatta bir Siverek bir Viranşehir niye pilot takımlarımız olmasın. Bakın Gaziantep FK Süper ligde 3 bin kişiye oynuyor, BAL'a düşmüş Antepspor 7 bin kişiye oynuyor. Bu hayal peşinde olanlara bu aşı tutmaz, yanlış ata oynarsınız derim.

6-Ekonomik yönüyle tüm bu süreci kayyum heyeti hayata geçirirse, tekrar bir Olağanüstü kongre kararı ile başta delege yapısı, yeni yönetim yapılanmasıyla Valilik, Büyükşehir ve oluşacak yönetim 5 milyon verse 15 milyonla inanın 2 yıl sonra TFF 1. Lige tekrar döneriz.

7-Etkinlikler: Beyaz TV, Tatlıses ve diğer sanatçılarımızın desteğiyle 10 bin forma satışı.. Vekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, STK'larımız ve tüm işadamlarımızın desteğiyle her forma bin liradan satılsa ki 2 milyonluk bir Urfa’dan bahsediyoruz; toplam 10 milyon eder. Urfa’da dev firmaların fabrikaları var. Örnek Flo Ayakkabı Fabrikası.. Vekillerimiz ve Valimizin teklifiyle sponsorluk teklifi neden olmasın, daha çok örnekler var. Yeter ki bizler samimi olalım bizle bir olalım,bu gıybet, bu haset hastalığından kurtulalım

8-Örnek çarşıda yıkılan eski ŞANMED Hastanesi, bitişiğinde yıkılacak olan ŞUTSO binası.. Toplamda 2000 metre kare bir alan.. Orada park, ne anlam ifade eder. Altı dükkan, üstü butik otel veya bir artı bir yurt.. Al sana Urfaspor'a kalıcı gelir. Niyet Halis ve gayret oldu mu bunun gibi bir çok proje daha sunulabilir.

9-Tüm bu önerilerim dikkate alınıp hayata geçirilmezse, göz göre göre, bilerek isteyerek bu 50 yıllık kulübün yok oluşunu hep birlikte el birliğiyle becermiş olacağız.''

 

Şanlıurfaspor