Şanlıurfaspor Kongresinde Sonuç Çıkmadı

TAKİP ET

Şanlıurfaspor'un 12 Haziranda yeterli çoğun sağlanmamasından dolayı 19 Haziran'a ertelenen kongresine 105 delege katıldı.

 Şanlıurfaspor’un 12 Haziranda yeterli çoğun sağlanmamasından dolayı 19 Haziran’a ertelenen kongresine 105 delege katıldı. Ancak Şanlıurfaspor Kongresinde yine sonuç çıkmadı. Şanlıurfaspor Kongresinde sonuç çıkmadı. Kongrede Mehmet Ekinci Divana listeyi sunmayınca kongre donduruldu. Şanlıurfaspor kongresi 25 Haziran’a ertelendi. Şanlıurfaspor’da 2015/2016 sezonunun bilançosu açıklandı. Yapılan kongrede yapılan kulüp borç beyanında Kulübün gelir gideri açıklandı. Yapılan açıklamada Şanlıurfaspor’un bu seneki harcaması 29 milyon olduğu öğrenildi. Sarı yeşillilerin geliri ise 14 milyon olduğu açıklandı. Şanlıurfaspor bu yıl 15 milyon zarar etti. Şanlıurfaspor’da yapılan kongrede takımın borcunun 38 trilyon 500 milyar olduğu açıklandı. Şanlıurfaspor’un 38 trilyon borcu kabul edildi Açıklanan borç sonrasında söz hakkı isteyen Eski Kulüp yöneticisi Mehmet Cafer borcun ibra edilmemesi gerektiğin bu sayede savcılığa intikal edeceğini ve yapılan haksız borcun incelenerek şahıslara devredileceğini ifade etti.

BORÇLAR ONAYLANDI

Borcun ibrası ve Mehmet Cafer’in bu ifadelerinin ardında oylamaya sunuldu. Oylama neticesinde delegelerin büyük bir bölümü borcu onaylarken, Mehmet Cafer; “yüksek bir sesle ben onaylamıyorum yaz oraya” dedi. Şanlıurfaspor kongresinde gerginlik Fethi Şimşek Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Fethi Şimşek, bugün Şanlıurfaspor olağanüstü kongresinde konuştu. Sert ifadeler kullanan Kulüp Başkanı Şimşek, kendisi hakkında ortaya atılan bazı iddialarla ilgili şu sözleri kullandılar; “Dediler ki; Fethi Şimşek’in siyasi hedefleri var. Var mıydı? Hayır. Dediler ki; Fethi Şimşek kendi gayrimenkullerini kurtarmak için geldi. Hepsini sattım, gözünüz aydın. O şerefsizlere söyleyin, yalan söylüyorlar, o şerefsizler utansın. Fethi Şimşek’in Allah’a inancı var, memleket sevgisi var, millete sevgisi var, coğrafya sevgisi var hiç kimse bunu düşünmedi. Yav acaba hangi menfaat için burada, yav hiç kimse Allah rızası için bir şey yapamaz mı? Aklınız almıyor mu? Bu memleket sevdasıyla ilgili bir insan bir iş yaptığında niye garip görüyorsunuz? Bunun arkasında neden bir şeyler arıyorsunuz?

Hiçbir şey yok. En son ne dediler biliyor musunuz? Ya bu Fethi Şimşek var ya, kulübü kendisine borçlandırdı ki; Kulüpte kimse onu koltuktan kaldırmasın! Şerefsizler işte ben koltuktan kalkıyorum, koltuğumu memleket için bırakıyorum” Bir önceki yöneticilerin paralarını faizle takibe koyduklarını dile getiren Şimşek, “Paraları da 100, 200 Bindi. Fethi Şimşek olarak 20 Trilyonumla ilgili yeni gelecek başkana söz veriyorum, kulübün imkânları düzelmediği sürece asla bir şey yapmayacağım. Alacaklarımın garantisini almadım, yeni gelen kulüp başkanı isterse öder isterse ödemez, faiz falan da koymadım. Ben bu kulübün 1 lirasına el uzatmışsam haram olsun. Hiçbir menfaat beklemedim, ihtiyacım da yok, ihtiyacım olsa da yapmam” dedi. Şimşek, kulüp başkanlığı döneminde Urfaspor’a destek vermeyen iş adamlarına da tepki gösterdi. “Canımı vermeye hazırım” Urfaspor için yaptığı hiçbir fedakârlıktan dolayı pişman olmadığını da sözlerine ekleyen Şimşek, “Çünkü ben memleketim için yaptım, ben Şanlıurfaspor için yaptım. Bundan da asla ve asla pişman değilim. Bir daha imkanım olsa bir daha yaparım. Ben Urfaspor için malımı verdim, gerekirse canımı da vermeye hazırım” şeklinde konuştu. Mehmet cafer Şanlıurfaspor’un bugün gerçekleştirilen kongresinde konuşan Şanlıurfaspor eski yöneticisi Mehmet Cafer Kulüp Başkanlığı görevini kabul eden Mehmet Ekinciye teşekkür etti. Cafer konuşmasında Şanlıurfasporun borcundan yaşananlara kadar olan gelişmeler hakkında bilgi verdi.

KULÜBÜN 40 TRİLYON BORCU VAR

Kendisinin pek çok konuda bilgisi olduğunu söyleyerek söze başlayan Cafer “Arkadaşlar birçok arkadaşımız bilir ki Benim birçok konuda bilgim var, her konuda bilgim var. Urfaspor’a bu 3 buçuk yıl içersin de 100 trilyona yakın bir puan girişimi yapıldı ve bu gün 40 trilyon borcu var. 60 trilyon gider gitmiş, nereye gittiği belirsiz. Fethi beye yaptığı görevlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Şanlıurfaspora başkanlık yapmak bir erdemliktir bu erdemliği yaptı. Allah razı olsun ama Fethi Bey çok kötü yönetildi basında kendi şirketini yönettiği gibi yönetmedi” dedi.

FUTBOLCULAR NE DURUMDA

Takım kadrosunda gerçekleşen olumsuzlukları aktaran Cafer “Feyzi diye bir futbolcumuz bizim bu futbolcumuz bizi dava etmiş zamanında tarih hatasından dolayı biz bunu TFF de canını yakmamışız serbest kalmış çok yüksek derecede bon servis parası vermiştir. Abdulkadir Erdem çok yüksek bir rakamla bon servis bedeliyle almıştık. Yine bu azimli ama beceriksiz yönetimin yine tabi ki hatalarından dolayı TFF bon servis bedeli 500 bin lira verdiğimiz çoğunluğu serbest kalıyor ve alacaklarını da almak şartıyla. Adiloviç yine aynı hatalardan dolayı 2 buçuk trilyona yakın bizden talep ediyor. Her şeyde mazarratı vardır. Arkadaşlar adamla sözleşme yapılmış adamın 2016 -2017 yılının parasını istiyor. Varsa bir babayiğit desin ki yalan. Mehmet Sıdık diye bir topçumuz vardı. O çocukta aynı durumdan dolayı. Bu sadece Urfasporun kötü yönetildiğini söylemek istiyorum. Tello diye bir arkadaş vardı, topçumuz vardı. Tello’nun menajeri Sedat Yeşilkaya, bir yıl sonra Sedat Yeşilkaya Tello nasıl olmuşsa Urfaspordan ayrılmış Urfaspora dava açmış onun menajeri Sedat Yeşilkaya Urfaspora menajer olarak gelmiş. Urfasporu mahkemeye veren bir topçuyu Urfaspora getirmek bir defa Urfaspora yakışmayacak bir durum. Tello’nun bizi federasyona şikayet etmesi. Bu evrakların Urfaspor kulübünde Masa altı edilmesi, buna itiraz edilmemesinden dolayı kendilerine artı oldu” diye konuştu.

HİÇKİMSE URFASPOR’DAN MENFAAT BEKLEMİYOR

Mehmet Ekinci’ye bilgiler vereceğini söylediği konuşmasında Mehmet Cafer buraya gelmelerinin nedeninin menfaat olmadığını söyledi. Cafer “Mehmet Ekinci bey ben size çok daha bilgi vereceğim. Bu geçmiş 2 buçuk yılın çok kötü yönetildiğinin bilgilerini vereceğim. Ben Fevzi beyi eleştirmek adına söylemiyorum. Urfaspor 2 milyon Urfalının gözünün bebeği. Biz burada hepimiz buraya gelmemizin bir menfaati yok. Hiç kimse urfaspordan menfaat beklemiyor. Arkadaşlar bizim Faruk ile la Celalettin geçtiğimiz yönetimi elimizden dalavereyle aldığı zaman Fethi beyi de talimatla getirdikleri zaman bizim kulübün borcu 5 bin 850 liraydı. Ben o gün vergi kaçırmışım Celalettin bey hayır demiş bana Tuncay beyle istişare ettikten sonra o borcu 6 bin 500 Liraya çıkardı. O borç ondan sonra benim hakkımda olmadığını görünce fethi bey o borcu ödemedi yine benim yaptığım gibi kaldı. Bizim Urfasporun borcu 5 bin 850 liraydı. Bizim aklı başında insanların Urfa halkına doğru konuşması lazım, yalan konuşmaması lazım. O zaman Urfaporun borcu 5 Bin 850 liraydı 6 bin 500 lira değil arkadaşlar bunu bilin. Varsa bir baba yiğit alnını karışlarım bunun fazlasını silecek” ifadelerini kullandı.

KORAY AVCININ TELEFONU BURADA

Mehmet Cafer’in yaptığı konuşmaya dahil olan Eski Başkan Kemal Saraçoğlu ise cebindeki telefonu çıkartarak “Koray avcının telefonu burada 280 bin lira para almış şimdi telefonla açacam herkes korayı dinleyecek” dedi. Kemal Saraçoğlu Şanlıurfaspor’un bugün gerçekleştirilen kongresinde konuşan kulübün eski Başkanı Kemal Saraçoğlu, önce sitem etti sonra herkesi birlik beraberlik içerisinde olmaya davet etti.

Kongrede konuşan eski başkan Saraçoğlu, Fethi Şimşek’in çok dürüst birisi olduğunu ancak yanındaki arkadaşlarının kendisine yanlış yaptıklarını ifade etti. Ne Ben Fethi Başkanı Tanırım Ne De O Beni Tanır Şanlıurfaspor’un kongresinde konuşan eski başkan Kemal Saraçoğlu, yaptığı konuşmada, “Ne ben Fethi Başkanı tanırım ne de o beni tanır. O gün için göreve getirilmesi istendi Fethi Başkan geldi. Şimdi Fethi başkanının bir çok yanlışı oldu mesela en basit ya 20 bin lira prim bu ligde yok. 15 bin lira prim bu ligde yok. Şimdi Urfaspor ortalama 45 puan toplamış. 3 puanlı sistemde 15 maç yapar. Biz 10 bin lira ortalama prim verdiğini saysak Fethi başkanın 15 maçta yaklaşık 4 trilyon yapıyor. Fethi başkan en az 2 trilyon prim dağıtmıştır. Kulüpte hesaplarda mevcuttur” dedi. Fethi Başkan Menajer Oyununa Gelmiştir Şanlıurfaspor Başkanı Fethi Şimşek’in menajer oyununa geldiğini belirten Saraçoğlu, “Bu menajerler çok tehlikeli. Kulübün içerisine girmemeli. Bizim dönemimizde verdiğimiz menajerlik parası bir yıl boyunca 50-60 bin lirayı geçmemiştir.

Ben inanıyorum ki en az 10-12 trilyonda 3,5 yılda menajerlik ücreti vermiştir ama yine diyorum Fethi başkan bunu bilerek yapmadı. Fethi başkan bilmediği bir göreve geldi ama Allah onu kurtardı ben inanıyorum bu kapıdan çıktığımız an Fethi başkan bizim en değerli arkadaşımız, hemşerimizdir. Fethi başkan ile dostluğumuz bundan sonrada devam eder” dedi. Bu İstanbul’daki İşadamları 43 yıldır Neredeydi? Kongrede konuşan Fethi Şimşek’in sitemli sözlerine cevap veren Saraçoğlu, “Fethi başkan dedi ki ‘Ben ne zengin ne işadamlarından para istedim ama kimse Urfaspor’a vermedi’ dedi. Bende ona soruyorum Fethi başkan 43 yıllık Urfaspor tarihinde başkan olmadan önce Şanlıurfaspor’a 1 lira desteğiniz oldu mu? Şayet olmamışsa bu sitemi bence yapmayın. Sizin adınıza bir şansızlık diye düşünüyorum. Ben kulübü bıraktıktan sonra İstanbul’da ne kadar işadamımız varmış. Eline 200-300 bin alan koşuyor Şanlıurfaspor’un yönetimine. Ya bu arkadaşlar 43 yıldır neredeydi? Ama o arkadaşlar Fethi başkana yanlış yaptı. Yalnız bıraktılar çünkü 43 yıldır bu kulübe 1 lira vermeyen işadamları 43 yıl sonra Fethi başkanın yanına üşüştüler ama Fethi başkanı da yalnız bıraktılar. Burada bazı yönetici arkadaşları tenzih ediyorum. Mesela o yönetimde bulunan Vedat Bucak benim yönetimimde de destek vermiştir.

Ben o kişilere bu kelimeyi kullanamam ama diğer o İstanbul’dan eline 200 bin lira alan işadamlarına diyorum ki 43 yıldır neredeydiniz?”
15 Trilyon Bütçe İle Bir Takım Her Zaman Şampiyonluğa Oynar Şanlıurfaspor’u bu ligde 7.5 trilyona kurduğunu anlatan Saraçoğlu, şunları söyledi: “Adanaspor Başkanı Bayram başkan benim çok sevdiğim arkadaşım. Beni şampiyonluk maçına çağırdı gittim. Allah’ını seversen bu takımı kaça kurdun diye başkana sordum. 6 trilyon 400 milyara o takımı kurmuş ve grup lideri olarak şampiyon oldu. Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ile görüştüm 9.5 trilyona şampiyon oldu. Karabükspor Başkanı Feridun Tankut o da 11 trilyona şampiyon oldu. Yani bu liglerde harcanan en büyük para 15 trilyonu geçmemeli. Özellikle Mehmet Ekinci başkanıma bilgi vermek istiyorum bu konuda 15 trilyon bütçe ile bir takım her zaman şampiyonluğa oynar” dedi.

Şanlıurfaspor Öyle Bir Noktada Ki Artık Delegelerimiz Başkan Seçemiyor
Kulübün bugün 40 trilyon borcu olduğunu ifade eden Saraçoğlu, “Biz isterdik ki bu delegelerimiz burada kıran kırana bir yarış olsun ben ile rahmetli Ahmet Güzel’in yaptığı yarış gibi burada bir yarış olsun delegelerimiz başkanı belirlesin ama maalesef

Şanlıurfaspor öyle bir noktada ki artık delegelerimiz başkan seçemiyor. Sadece yılda 120 lira veren üye oluyor. Başka hiçbir yetkileri yok. Önce Şanlıurfaspor, başkanlar gelip geçici. Dün ben vardım, önceki dönem Sebahattin başkan vardı, Fethi başkan vardı. Hepimiz gelip geçiciyiz. İnanın yine diyorum Fethi başkan yanlış yaptıysa hiçbirini bilerek yapmaz ve dürüstlüğüne en çok inanlardan birisi de benim. Bir lirada haram para yemez bunu en iyi bilen benim. Yalnız bu saatten sonra Mehmet başkanımın yanında olacağız, hep beraber, birlik, beraberlik içerisinde Şanlıurfaspor’u düşüneceğiz” dedi. Mehmet Ekinci Herkesin Şanlıurfaspor’a sahip çıkması adına bir şans tanımak adına böyle bir girişimde bulunduğunu söyleyen Mehmet Ekinci “Bu şansta şu. Listeyi divana sunmamak. Yapılan istişareler sonucunda listeyi sunmayacağım. Listeyi sunmadığımız zamanda 5-6 gün sonra kongremizi gerçekleştireceğiz” dedi.

SON BİR KAÇ GÜNDE YAŞADIKLARIMDAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM

Mehmet Ekinci son birkaç içinde yaşadıklarından öğrendiği çok şeylerin olduğunu hatırlatarak kongrede konuşmasını şöyle sürdürdü; “Belki hayatımızın her alanında yeni bir şeyler öğrenme fırsatımız oluyor ama benim şu son birkaç gün içinde yeni öğrendiğim çok şey oldu. Evet sporun içinden geliyoruz. Amatör sporda yöneticilik de yaptık. Şuanda 22 yıllık kamu görevinin 20 yılı idarecilikle geçti. Ama her seferinde insan bir şeyler öğreniyor. Dolayısıyla şunu ifade etmek istiyorum. Urfa hakikaten hem bölge için hem de Türkiye için önemli. Bu yüzden Urfa’ya sahip çıkmamız gerekiyor. Urfa’nın en büyük marka değeri Şanlıurfaspor’un da çok daha iyi bir şekilde sahiplenmesi gerekiyor.

YANLIŞLIKLAR VAR Kİ ŞANLIURFASPOR HEDEFE ULAŞAMADI

Şanlıurfaspor hedefe ulaşmış yada ulaşmamış. Ama en azından hedefe ulaşmak için yola çıkılmış. Tabi ki elbette eksiklikler var ki hedefe ulaşılmamış. Yanlışlıklar var ki hedefe ulaşılmamış. Bunlar nedir bunları tespit etmek lazım. Bir kulübü idari ve mali olarak yönetilebilir hale getirmezseniz başarı da gelmez.

FETHİ BEYİN DE KONUŞMAYA HAKKI VAR

Bu işi bilenler bu işe sahip çıkmazsa başarı gelmez. Fethi başkanı tenzih ediyoruz. Bu iş parayla da olmaz. Bunu da görmüş olduk biz. Evet 23 milyona yakın katkısı olmuş. Ama burada bazı arkadaşlarımız bir bilet bile almamışlardır. Belki bir maça da gitmemişlerdir ama en fazla konuşan onlardır. Tabi ki konuşsunlar da siz de müsaade edin de bu takıma 22 milyon 23 milyon destek olanında konuşmaya hakkı olsun.

ÜSLUP ÖNEMLİ

Ama bu mübarek günde üslup önemli. Bizler başkanlarımızın Mehmet Cafer beyin heyecanına veriyoruz bu üslubunu. Ama artık Urfaspor için yeni şeyler söyleme zamanı geldi. Dün dünde kaldı can cağızım dememiz lazım. Bundan sonraki süreci sizlerle birlikte iyi bir şekilde götürmek istiyoruz. Demek ki fazla transferlerle de işe yaramıyorlar. Bu ilin çocukları bu ilin takımında olmazsa gerekli harç da olmaz. Urfa’da top yekûn Şanlıurfaspor’a sahip çıkması lazım. Kurumlarıyla STK’larıyla, Büyükşehir Belediyesiyle Urfaspor’a sahip çıkmak lazım. Bir ilçe belediyesinin maddi anlamda Şanlıurfaspor’un altından kalkması mümkün değil. Ben de bu işe talip olmadım. Görev verildi görevden kaçmadım. “ Bugün yapılacak olan kongreye ise merkez belediye başkanları katılmadı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’un katılmaması dikkat çekti.