Şanlıurfaspor'un da Levent Devrim'in de Yeni Bir Başarıya İhtiyacı var

TAKİP ET

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Şanlıurfaspor, Teknik Direktör Levent Devrim İle 2023 yılı Haziran ayına kadar sözleşme imzaladı… Şanlıurfaspor'un teknik patronu olan Levent Devrim kimdir, sizin için derledik.

Şanlıurfaspor- Afyonspor karşılaşmasının ardından Teknik direktör Kemal Kılıç ile yollarını ayırdıktan sonra, Ziraat Türkiye Kupası’nda rakibi Beşiktaş’ın karşısına Kemal Tosun'la çıkan Şanlıurfaspor, sene sonuna kadar Levent Devrim'e emanet edildi.  Manisa Spor Kulübü’nü 3. Lig’den 2. Lige çıkararak şampiyonluk sevinci yaşayan tecrübeli hoca, Şanlıurfaspor’u TFF 1. Lig’e çıkarmak için çaba gösterecek.  TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta Amedspor, Erokspor, Çorumspor ve Düzcespor’a karşı şampiyonluk mücadelesi veren Şanlıurfaspor’un teknik patronu olan Levent Devrim kimdir, sizin için derledik.

LEVENT DEVRİM’İN SPORCU VE TEKNİK ADAMLIK SERÜVENİ

26 Ağu 1969 (53) tarihinde Hatay’da dünyaya gelen Devrim, UEFA-Pro lisans Antrenör lisansına sahip.   1987 yılında İskenderunspor’da profesyonel futbolculuk kariyerine başlayan Levent Devrim, sırasıyla İzmirspor, Konyaspor, Kayserispor, Bursaspor ve Dardanelspor olmak üzere 6 farklı takımda forma giydi. Kayserispor ve Konyaspor’da farklı sezonlarda ikişer kez transfer gerçekleştirdi. Kayserispor'da oynadığı dönemde, takımda iki Levent bulunması sebebiyle “Küçük Levent” olarak tanınıyordu.

En son forma giydiği Dardanelspor’da futbolu bırakarak, teknik direktörlük kararı aldı. 2004 yılında Tarsus İdman Yurdu’nda Yardımcı Antrenör olarak görev yapmaya başladı. 2006 Yılında futbolu bıraktığı Dardanelspor’a imza atarak, Yardımcı Antrenörlüğe devam etti.  2006 yılı sezon sonunda bir maçlığına da olsa Dardanelspor’un başında Teknik Direktör olarak sahaya çıktı. Bu süreçte; Teknik Direktörler, Zekeriya Altiparmak (32 maç), Mithat Eryildirim (8 maç), Mustafa Altındağ’ın  (3 maç) teknik kadrosunda yer aldı.  

2007 yılı Nisan ayında 3 aylığına İzmirspor’a imza attı.  Ardından Sezon başında anlaştığı İnegölspor’dan sezonu tamamlayamadan Mart ayında ayrılmak durumunda kaldı. Sonrasında Yimpaş Yozgat Spor ve yeniden İzmir Spor’la kısa süreli anlaşmalar yaptı.

TEKRAR YARDIMCI ANTRENÖR

7 Ara 2009’da Kayseri Erciyes Spor’a Yardımcı Antrenör olarak imza atan Devrim,  2011 yılı mart ayına kadar bu görevini sürdürdü. Sonrasında 2012 yılı Mart ayına kadar takım çalıştırmayan Devrim, Tavşanlı Linyitspor’la anlaştı. Tavşanlı Linyitspor’da Teknik Direktör olarak başladı, Yardımcı Antrenör olarak devam etti, sonrasında sezonun son iki maçında tekrar Teknik Direktör oldu.  2014 yılında 2 maçlık Orduspor tecrübesinin ardından. 2017 yılında 2 sezonda 73 maçta Manisa Büyükşehir Belediyespor’un başında sahaya çıkarak en yüksek Teknik Direktörlük tecrübesini edindi.

3. LİG’DE ŞAMPİYONLUK YAŞADI

Devrim’in Manisa Büyükşehir Belediyespor ‘a imzası sonrasında Manisa’da çıkan yerel gazeteler şu bilgileri veriyordu: “SPOR Toto 3'üncü Ligi 2'nci Grup'ta 2'nci yarıya 2 mağlubiyet, 1 beraberlikle başlayan Manisa Büyükşehir Belediyespor yönetimi, teknik Direktör İsmail Yalçın'la yolları ayırdı, takımın başına Levent Devrim'i getirdi. Daha önce Dardanelspor, İzmirspor, İnegölspor, Yozgatspor, Erciyespor, Tavşanlı Linyitspor ve Orduspor'da görev yapan Devrim'in deneyimli bir isim olduğunu dile getiren Başkan Güzgülü, "Levent hocamız ve ekibine başarılar diliyorum. Kısa zamanda takımımızı hedeflediğimiz noktalara taşıyacağına inanıyorum." dedi.”  

Bu süreçte Manisa Büyükşehir Belediyespor Manisa Futbol Kulübü’ne dönüştü. Gerçekten de Levent Devrim,  Manisa FK'yı teknik direktör olarak 2018 yılında 3'üncü Lig'den 2'nci Lig'e taşıyan isim oldu.  Sonraki sezonda Levent Devrim, kısa bir süre Manisa FK’da Futbol Direktörü olarak görev aldı.  2021 Temmuz’unda lider durumdaki Pendikspor’u,7 maç sonunda sağlık sorunları nedenleriyle bıraktı. Ardından Şanlıurfaspor’la anlaştığı 22 Aralık 2022 tarihine kadar bir kez daha Manisa FK’nde Futbol Direktörlük görevini yürüttü.

Şanlıurfaspor Levent Devrim