Saraçoğlu konuyu Mahkemeye taşıdı ve konuştu

TAKİP ET

Hakkında bir yerel TV'de çıkan asılsız iddialara ilişkin açıklama yapan Şanlıurfaspor eski Kulüp Başkanı Kemal Saraçoğlu, bunu söyleyen değil söyleyen önemli diyerek bu iftirayı mahkemeye taşıdığını belirtti.

 

Şanlıurfaspor eski Kulüp Başkanı Kemal Saraçoğlu, açıklamasına 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak başladı. Ülkemizin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini gerek esnaf gerekse de vatandaşın zor bir dönemde olduğu bugünlerde böyle seviyesiz, kırıcı, bölücü konuşmaların yeri olmadığını, bütünleşmek gerektiğini belirten Saraçoğlu, “Şanlıurfaspor artık TFF 1. Lig’de, artık spor programları daha seviyeli olmalıdır. Bir spor yorumcusu arkadaş, ne konuştuğunu kendisi bile anlamadan Saraçoğlu’nun takımın üzerinden el çekmesi istemesi beni hem üzdü hem de güldürdü. Oysaki takımımız, çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Kalan 11 haftada çok kötü bir fikstürle başa baş kalan kalan takımımız, şuan yüzde 50 gibi ligden düşme tehlikesi ile karşı karşıya görünüyor. Ben isterdim ki; Bu spor programında bu kalan 11 haftada takımın başarısı için neler yapabiliriz, nasıl kentleriz, nasıl bütünleşiriz gibi konular konuşulsaydı Şanlıurfasporumuz açısından daha iyi olurdu” dedi.

 

“Konuşan değil, konuşturan önemlidir”

Kendi hakkında mesnetsiz  iftira dolu konuşmalarda bulunan spor yorumcusu hakkında kanuni işlem yaptığını belirten Saraçoğlu, “Benim için konuşan değil, konuşturan önemlidir. O kişiyi de bulacağız. Yalnız konuştuğunu belgeleriyle ispat etmeyen müfteridir, yalancıdır” diye kaydetti.

 

“Bana 4 futbolcu hakkında fikrim soruldu”

Saraçoğlu, son yapılan kongrede kendisine danışma kuruluna yer alması için ricada bulunulmuş, ben de bu ricayı Şanlıurfaspor’u sevdiğim için, her konuda Urfaspor’a hizmet edebilmek için bunu kabul ettim. Bu kapsamda yorumcu arkadaş, transfer döneminde 7 veya 8 transfer yaptığımı iddia ediyor. Oysaki biz yönetimde değiliz, belki yakın çevremden danışma kuruluna ismimin yazılmasından dolayı tepki alsam da Urfasporumuza hizmet yapmaktan kaçmadım. Transfer döneminde benden Tomiç, Abdulaziz, İzzet ve Fevzi Özkan hakkında fikrim sorulmuş ve bunların da iyi futbolcular olduğunu dile getirerek, bu transferleri yapılmasında katkım olmuştur. Ayrıca İsmail Dinler de Ünal Hocanın isteği doğrultusunda transfer edilmiştir. Bunun dışında hiçbir şeyden bilgim yoktur, fikrim de sorulmuş olsaydı görüşlerimi belirtirdim. Şanlıurfaspor’a hizmet etmek sadece başkanlıkla değil, kulübün her bölümünde hizmete hazırım. Bugün ben kulüp başkanı olsam yine bu 4 futbolcuyu alırım. O yorumcu, benim talimatımla Fevzi Özkan ile bazı futbolcuların takımı geriye götürdüğünü öne sürüyor. Oysaki futbolcular ekmek parası için oynuyor, böylesi bir durum mümkün olamaz. Ben bu konudaki yorumu da kamuoyuna bırakıyorum. Ben hiçbir kanala çıkıp takım başarıyken ‘Bu topçuları ben aldım’ demedim, başarısızken de ‘Bunları ben almadım’ şeklinde bir açıklamam olmamıştır. Sayın Bakan Faruk Çelik ve Sayın Mehmet Ekinci  olmasaydı zaten takım bu yıl sahaya çıkamazdı. Kendilerine şahsım ve Şanlıurfa spor kamuoyu adına teşekkür ediyoruz” diye kaydetti.

 

“O gruplar, başkanlık için çalışıyorlar”

Bakan Faruk Çelik’in Şanlıurfa yerel kanallarındaki programında Şanlıurfaspor’u konuşmasına da vurgu yapan Saraçoğlu, o spor yorumcusunun bu konuşmayı da kendisine empoze edilerek sunulduğunu dile getirerek, şunları kaydetti;

“Sayın Bakanımızın söylediklerinin hepsine katılıyorum.  Kesinlikle gerçekten Urfaspor’a çok büyük destek veriyor. Sadece bu yıl 10, 12 Milyon TL kulübe para desteği bulunduğundan bahsediyor. Yalnız bu verilen paraların Fethi Şimşek yönetimimdeki yanlış yapılan harcamalara gittiğini biliyoruz, umarım bu konudan Sayın Bakanımızın da bilgisi vardır. Fethi Şimşek sadece suçlu gibi bir algı oluşturup tüm enkazı üzerine yıkanlar gruplar halinde bölünerek, Şanlıurfaspor Kulüp Başkanlığına sırayla aday olmaya çalışmaktadırlar. Bu başkan adayı olmak isteyen arkadaş, Ricky Van Haaren’e 3 yıllık sözleşme imzalamış ama 2-3 maç oynatıldıktan sonra verimsiz olunca sözleşmesi yarım sezon sonra karşılıksız feshedilmiştir.  Futbolcu da kulübü mahkemeye verdi ve 350 Bin EURO civarında para kazanmıştır, parasını da tahsile koymuştur. Yine aynı arkadaş, Boluspor’dan Hakan Arslan transferini uygunsuz bir şekilde yapmış ve 1 Milyon 600 Bin TL de Boluspor’a ödenmiştir. Yine aynı arkadaş Adiloviç transferi için 1 Milyon 500 Bin TL kulübü zarara uğratmıştır. Ayrıca Galatasaraylı bir menajere de bir günlük hizmetine karşı 120 Bin TL ödeme yapmışlardır. Şuanda da Tugay Kerimoğlu Urfaspor’u mahkemeye vermiş. Biz bunu daha da çok örneklerle çoğaltabiliriz, yani Sayın Bakanımız Faruk Çelik’in destek sağladığı paraların nereye gittiğini tüm kamuoyu görüyor. Çekin arkadaşlar elinizi Urfaspor’un üzerinden diyorum. Bu konuları konuşamayan yorumcu arkadaşımız, en son eleştirmesi gereken beni yani çoluk çocuğumun nafakasını harcayarak Şanlıurfaspor’u TFF 1 Lig’ine çıkaran Kemal Saraçoğlu’nu eleştirmesi akıllarda birilerinin bu yorumcuyu konuşturduğunu göstermektedir. İlave olarak bana göre iyi bir takımımız vardı, bunu da Türkiye Kupası ve bazı lig maçlarında gördük ama takım içinde, yönetim bazında çok büyük bölünmeler vardır Allah Mehmet Ekinci’nin yardımcısı olsun diyorum ve yine tekrarlıyorum; Sayın Bakan ve Ekinci olmasaydı takım bu yıl sahaya çıkamazdı.”

Şanlıurfaspor’un ligde kalabilmesi için birlik ve beraberlik çağrısında da bulunan Saraçoğlu, “Şanlıurfaspor’un bu sıkıntılı günlerinde kenetlenip önce bu takımı ligde nasıl bırakabiliriz, hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz ve daha sonra eleştirilerimizi yaparsak daha iyi olur diye düşünüyorum” dedi.

 

“Aday  olabilmem şartlara bağlı”

Şanlıurfaspor taraftarlarının yeniden Kulüp Başkanı olarak görmek istediği Saraçoğlu, sezon sonunda yapılması planlanan Şanlıurfaspor olağan kongresinde aday olup olmayacağı yönündeki soruya da cevap vererek, “Kendimi kısa sürede Urfaspor’u Süper Lig’e çıkaracak durumda hissedersem gerekli destek sağlanırsa ve aynı zamanda kulübün ekonomik durumuna bakarak aday olabilirim. Yukarıda bahsettiğim gibi Urfaspor’a sadece başkanlık şart değil her konuda desteğe hazırım” şeklinde konuştu.

Şanlıurfaspor eski kulüp başkanı kemal saraçoğlu