Şefkat Eli, Şanlıurfa'dan Adıyaman'a Uzandı!

TAKİP ET

Şanlıurfa, Valilik koordinesinde deprem sonrasında bir yandan kendi yaralarını sararken, diğer yandan başta Adıyaman olmak üzere komşu kentlerin de yardımına koşuyor. Bu kapsamda, Şanlıurfa Valiliği Adıyaman'da Sosyal Market açmaya hazırlanıyor.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve yüzölçümü bakımından birçok Avrupa ülkesinden büyük alanı ifade eden toplam 11 ilde etkili olan depremden etkilenen iller arasında yer alan Şanlıurfa, yaralarını hızla sarmaya devam ediyor.
 
Depremin ilk anından itibaren Valilik bünyesinde oluşturulan Afet Koordinasyon Merkezinde, depremin en az hasarla atlatılması için gece-gündüz çaba harcayan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, dört koldan şehre hakim oldu. Okulların da eğitim-öğretime açıldığı kentte, hayat norma akışına hızla dönmeye başlıyor.

URFA’DAN SONRA ADIYAMAN’A YARDIM ELİ!
İl  merkezinde her noktayı kontrolü altında tutmanın  yanı sıra başta Birecik olmak üzere depremden etkilenen tüm ilçeleri tek tek ziyaret edip çalışmaları yerinde denetleyen, halkı dinleyen, çadırlarda ve geçici konaklama merkezlerinde kalan vatandaşları ziyaret eden, kaybedilen vatandaşların cenaze törenlerine katılıp acılarını paylaşan, depremden sağ kurtulanlarla bir araya gelip moral veren Vali Ayhan, Adıyaman’a da yardım elini uzattı.

“TÜM İMKANLARLA MİLLETİMİZİN YANINDA YANINDAYIZ”
 “Yaşadığımız bu zor günlerde, devletimiz tüm imkânlarıyla vatandaşımızın yanındadır" ifadelerine yer veren Vali Ayhan, şöyle devam etti: " Deprem sürecinde devletimizin şefkat elinin her daim halkımızla birlikte olduğunu hissettirmek için tüm çabaladık. Yıkılan 463 binamızın enkazını kaldırdık. Acil yıkılacak 356 binanın yıkım işlemleri hızlıca devam ediyor. Ağır hasarlı 2 bin 700 binanın hukuki süreçleri bitince ekiplerimiz yıkım işlemlerini tamamlayacaktır. Şehrimizi her alanda deprem öncesinden daha da güçlü hale getirmeye kararlıyız. Kentimizde hayatın normal akışına dönmesi için çabalarımız sürerken, depremden oldukça fazla etkilenen komşu kentimiz Adıyaman’ın da yaralarının sarılması için Sosyal Marketimizin kurulum çalışmalarını en kısa sürede tamamlayıp hizmete açacağız."


 

Şanlıurfa deprem Adıyaman Şanlıurfa Valiliği Salih Ayhan