Sel Felaketi Sonrası Dere Yatakları Genişletiliyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'da 14-15 Mart'ta meydana gelen sel felaketinin yaraları sarılırken benzer hadiselerin yaşanmaması için dere yataklarında müdahaleler devam ediyor.

Geçen haftaki yağışlarda taşarak Abide Kavşağı’ndaki alt geçidin dolmasına neden olan Cavsak Deresi’nin üstü kapalı olan bölümleri açılıp dere yatağının genişletilmesi çalışması yapıldı. 

Şanlıurfa’da 14-15 Mart’ta şiddetli sağanak yağışın ardından derelerin taşması sonucu 27 mahallede bin 978 ev, 234 iş yeri, 19 okul, 8 cami 3 alt geçitte hasar oluştu. 16 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketinin ardından benzer bir durumun yine yaşanmaması için derelerde çalışmalar sürüyor.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Pazartesi günü Şanlıurfa’da yaptığı açıklamada, “Bu derelerin bir kesinlikle genişlik olarak yeterli olması, iki üstlerinin açık olması, asla kapatılmaması, bunlar çok çok önemli… Yapmak istediğimiz kesinlikle ve kesinlikle bu derelerin hem genişlikleri, hem derelerin güzergahları, hem de bu derelerin belirli alt geçitlerin altından veya binaların yanından geçiyor olmasını dikkate alarak tamamıyla dereleri rahatlatacak sıfırdan yeni bir projelendirme çalışmasının içindeyiz.” ifadelerini kullanmıştı.

KENTTE ÜSTÜ KAPATILAN RISKLI DERE YATAKLARI İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ
Büyükşehir Belediyesine ve Devlet Su İşleri (DSİ) bünyesindeki ekipler, kentte bulunan derelerin üstünü açarak, genişletme çalışmalarını sürdürüyor.

Bu çalışmaların yürütüldüğü derelerden biri de 14-15 Mart’taki yoğun yağışların ardından taşarak Abide Kavşağı’ndaki alt geçidin suyla dolmasına neden olan Cavsak Deresi.

Cavsak Deresi’nin Haliliye ilçesinde bulunan Necmettin Cevheri Parkı’nın içinden geçen bölümünün üstü ekiplerce açılıyor. Genişletme çalışmalarının da yapıldığı derede, sıkışan maddeler çıkartılarak temizleniyor.
 

Şanlıurfa sel Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi gündem