Selde Kaybolan Araçlar İçin Kasko Ödemesi Yapılır Mı?

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinde onlarca araç sulara kapılarak kayboldu ya da kullanılamaz hale geldi. Peki, selde zarar gören ya da bulunmayan araçlar için kasko ödemesi yapılacak mı? Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketinde çok sayıda vatandaş hayatını kaybederken aynı zamanda malları da zarar gördü. Sel felaketinde birçok araç sulara kapılarak ya ağır hasar aldı ya da kayboldu. 

Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada sel ve su baskınlarının otomatik talimat olduğunu ve ödeme yapılması gerektiğini belirtti. Buna karşın sigorta şirketlerini kontrol etmek gerektiğini belirten Bağcı, 

“Sigorta şirketleri daha uygun kasko primi vermek için bazı teminatları çıkarabiliyor. Muafiyetli seçenekler var. O yüzden de kişilerin ‘sel, su baskını teminatı var mı, bununla ilgili muafiyet var mı?’ kontrol edilmelidir.”dedi.

KASKO SELDE KAYBOLAN ARACA ÖDEME YAPAR MI?

Bağcı yaptığı açıklama araç sürüklenerek kaybolsa ve bulunamasa dahi kasko tarafından ödeme yapılacağını belirtti.

Eksper incelemesi sonrasında araç kısmen hasarlıysa tamirat, tam hasarlıysa pert kararı alınabileceğini söyleyen Bağcı, bu durumda aracın rayiç değeri üzerinden ödeme yapılacağını belirtti