Şenol Cengiz, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili A. Adayı Oldu

TAKİP ET

Türkiye, 14 Mayıs'ta sandık başına giderek 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimini yapacak. Bu seçimlerde parlamentoda temsil edilmek isteyen genç Öğretmen Şenol Cengiz de AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı oldu.

Türkiye, 14 Mayıs’ta sandık başına giderek 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimini yapacak. Bu seçimlerde parlamentoda temsil edilmek isteyen genç Öğretmen Şenol Cengiz de AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı oldu.

Seçime sayılı günler kala partilerin illerdeki aday adayı listeleri son şeklini aldı. Türkiye genelindeki başvurularda 6 binin üzerinde aday adayı ile AK Parti birinci sırada yer aldı. İllerde ise nüfusa oranla en yoğun başvurunun yaşandığı şehir Şanlıurfa oldu. AK Parti Şanlıurfa milletvekili aday adaylığı için 338 kişi başvurdu. Şanlıurfa’yı TBMM’de temsil etmek isteyenlerden biri de 39 yaşındaki Öğretmen Şenol Cengiz oldu. Haber Şanlıurfa’ya açıklamalarda bulunan Şenol Cengiz,  “Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye genelindeki yaptığı çalışmalar bizle umut kaynağı oldu. Türkiye Yüzyılı’nda ben de Sayın Cumhurbaşkanım ile yol yürümek, memleketime ve ülkeme hizmet etmek için bu yola çıktım.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkeye kazandırdığı çalışmaları lise yıllarından beri yakından takip ettiğini ve ailece destek verdiklerini belirten Şenol Cengiz, konuşmasında şunları kaydetti: “Lise son sınıftayken AK Parti’nin kuruluşundan hemen sonraki ilk seçimde ben de ilk defa siyaset ve seçim çalışmalarına ailem ve yakın çevrem ile beraber katıldım. 3 Kasım 2002 tarihinde parti olarak seçimin yüksek bir başarıyla kazanılması bizleri çok mutlu etmişti. Bizim de Urfa’da yaptığımız çalışmalar sırasında ilham kaynağımız ve umudumuz olmuştu. Bu umut bütün Türkiye’ye yayılmıştı. Üniversite eğitimi gördüğüm yıllarda o zamanki Başbakanımız Sayın Erdoğan’ın Davos’ta o cesur yürekli, dik duruşlu hareketiyle milletimize, ümmete, mazlumlara büyük umut olan liderimizin artık dünya lideri olduğunu herkes gördü.”

“KUTLU DAVANIN BİR NEFERİ OLARAK HAZIRIM”
Çalışma hayatına ilişkin bilgiler de paylaşan Cengiz, açıklamasına şöyle devam etti: “İş deneyimlerim ağırlıklı olarak eğitim ve öğretmenlik alanlarında oldu. Yerel, ulusal ve uluslararası değeri olan kurumlarda çalışmalar yürüttüm. Şuan Uğur Okulları Şanlıurfa Kampüsü’nün ortağıyım ve aynı zamanda eğitim çalışmalarıma devam etmekteyim. Türkiye her zaman diğer Türk Cumhuriyetleriyle kardeş ilişkilerini, onlara olan desteklerini daha da perçinliyordu. Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan ile artık dünyada lider ülke olmuştu. Şimdi geldiğimiz 2023 seçim çalışmalarında, ilk girdiğimiz 2002 seçimlerinde olduğu gibi aynı ruhla ve cesaretle vatanımızın, bayrağımızın, milletimizin bekası için, yeryüzündeki bütün mazlumlar için, ümmetin selameti için ‘Hemen Şimdi Türkiye Yüzyılı’na başlıyoruz. Bu kutlu davanın bir neferi olarak katıldığımız bu yolu, milletvekilliğiyle daha genç yaşımda, dinamik, güçlü ve organize bir şekilde devam ettireceğime inanıyorum.”

ŞENOL CENGİZ KİMDİR?
1984 yılında Şanlıurfa’da doğdu, ilk, orta ve lise eğitimimi Şanlıurfa’da tamamladı. 2005-2009 yılları arasında Gaziantep Üniversitesi Adıyaman Eğitim Fakültesi İlköğretim Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. 2011-2015 yılları arasında Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesinde ‘Eğitim Yönetimi ve Denetimi’ alanında Yüksek Lisansını tamamladı. 2013-2018 yılları arasında ise üçüncü üniversite olarak Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu.
Sırasıyla: 2009-2010 Mehmet Hacıbozanoğlu İlköğretim Okulu, Şanlıurfa İlköğretim Sınıf Öğretmeni, 2011-2016 Özel Öğretmenler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni, 2016-2020 Özel Endülüs Koleji, Şanlıurfa Sınıf Öğretmeni, 2020-2022 Özel Bahçeşehir Koleji Şanlıurfa Kampüsü ve 2022’den beri Özel Uğur Okulları Şanlıurfa Kampüsünde eğitim hayatına devam etmektedir.  

Şenol Cengiz AK Parti Şanlıurfa Milletvekili A. Adayı Oldu Şanlıurfa seçimler TBMM Türkiye