SES Eş Başkanları Sadece Şanlıurfa'da Günlük Vaka Sayısı 500 -600 Civarı

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı'nın Kovid-19'a dair açıkladığı verilerin gerçeği yansıtmadığını ve her 10 hastadan 1'inin sağlık emekçisi olduğunu söyleyen SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, Urfa'da günde 500-600, yeni vakanın tespit edildiğini söyledi

Sağlık Bakanlığı’nın Kovid-19’a dair açıkladığı verilerin gerçeği yansıtmadığını ve her 10 hastadan 1’inin sağlık emekçisi olduğunu söyleyen SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, Urfa'da günde 500-600, yeni vakanın tespit edildiğini söyledi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı Gönül Erden, salgınla mücadele, açıklanan verilere dair M.A. açıklamada bulundu.

Gönül Erden, yaptığı açıklamada ; Pandemiye dair vaka ve ölüm sayılarındaki artışa işaret eden Erden, 44'leri bulmaya başlayan ölümlerin çok kolay ifade edildiğini, oysa ki bunların her birinin bir can, bir hayat olduğunu dile getirdi. Yaşatmak ve yaşamak için yola çıkan sağlık emekçilerinin ölüm sayılarının azalması, vaka sayısının en aza indirilmesi ve bu sürecin biran önce kontrol altına alınması için mücadele ettiğini söyleyen Erden, fakat şeffaf bir salgınla mücadele süreci yürütülmediği eleştirisinde bulundu.
 
Erden, “Sağlık Bakanlığı günlük 1400-1500 vaka açıklıyor. Bizim iki üç ilden aldığımız veriler bile bu sayıyı geçiyor. Diyarbakır'da, Urfa'da günde 500-600, Ankara'da günde 2 binlere varan yeni vakanın tespit edildiğini değerlendirirsek bu açıklanan vakaların gerçekleri ifade etmediği ortada. Bakanlık toplumdan bilgiyi saklamakta ve sağlık emekçilerini de sürece dahil etmeme konusunda ısrarcı" dedi.

 SAYI AÇIKLANANDAN FAZLA 

SES İstanbul  Şişli Eşbaşkanı Abuzer Aslan ise yaptığı açıklamada ;
Günlük vaka sayısının, açıklanan resmi rakamlardan fazla olduğuna dikkati çeken Aslan, “Urfa, Diyarbakır ve Antep’teki vakaları toplayınca Türkiye geneli için açıklanan resmi rakamlara ulaşıyoruz. Diğer kentlerdeki vakaları da eğer eklersek bu sayı artıyor. Normalleşme öncesinde hastane servisleri boşalmaya başlarken, bugün yine artış var. Sıkıntı; insanların testleri pozitif olsa bile evlerine gönderiliyor. Daha da kötüleştiklerinde direk yoğun bakıma geliyorlar. Resmi olarak da vakalarda artış yaşandığı kabul ediliyor. Ölümlerde de artış gözleniyor. Hemen hemen her hastanede ölüm olduğu haberlerini alıyoruz” dedi.  

pandemiye dair vaka ve ölüm sayıları şanlıurfa