Şeyhanlı Vakfı'na Külliyeden Davet

TAKİP ET

Vakıflar Haftası kutlamaları Türkiye'nin dört bir yanında sürerken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Şeyhanlı eğitim ve sanat Vakfı'nı misafir etti.

Vakıflar Haftası kutlamaları Türkiye’nin dört bir yanında sürerken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Şeyhanlı eğitim ve sanat Vakfı’nı misafir etti.

Şeyhanlı eğitim ve sanat Vakfı mütevelli heyeti başkanı ve kurucusu Kanuni Gülcan Şeyhan Cengiz özel bir vakıf grubu olan  “Vakıf kuran kadınlar” içerisinde ayrıca yer ve statü almaktadır. Ekibi ile göz önünde olan vakfımız aynı zamanda ilk yerleşim yeri olan Şanlıurfa başta olma üzere tüm Türkiye’de ve dünyada yaşayan seyyit ailesini de temsil etmektedir.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Vakıflar Haftası etkinliğinde son 20 yılda 6 buçuk milyar liralık bir kaynakla 5 bin 670 vakıf varlığının restorasyonunun gerçekleştirildiğini söyledi.
Türkiye'de vakıf kurma geleneğinin halen devam etmesinden memnuniyet duyduklarını belirten Oktay, bu vakıfların, kavramın sadece lafzına değil, ruhuna da uygun şekilde faaliyet göstermelerinin önemli olduğunu anlattı. Etkinlikte Şeyhanlı eğitim ve sanat Vakfı mütevelli heyeti başkanı ve kurucusu Kanuni Gülcan Şeyhan Cengiz’de bulundu.

Kanuni Gülcan Şeyhan Cengiz : Misyonum çok ağır

Şeyhanlı eğitim ve sanat Vakfı Başkanı Kanuni Gülcan Şeyhan Cengiz, ailemin kökleri olan Hz. Muhammed A.S dedemizin tüm seyit ve seyyiedeler gibi o mübarek kanını ve hücresini taşıyorum. Misyonum çok ağır çünkü dedemiz S.A.V’e biz torunları olarak çok iş düşüyor. Bizim herhangi bir mecliste oturmamız, kalkmamız, konuşmalarımız, hal ve hareketlerimiz hep örnek olmak zorunda. Ailemize yakışan ve bize dedelerimizin mirası olan yardımlaşmaları,  güler yüz ve tatlı dili, eğitimi ki;  ALLAH’IN aslanı Hz. Ali a.s dedemizin bize mirası olan “BANA BİR HARF ÖĞRETENİN 40 YIL KÖLESİ OLURUM”  yükünü alarak çalışmaya gayret ediyorum.” Şeyhanlı eğitim ve sanat Vakfı olarak. Vakıflar Haftamız kutlu olsun” dedi.

 

Şeyhanlı Vakfı Kanuni Gülcan Şeyhan Cengiz Kanuni Gülcan Şeyhan Cengiz