SiHA'ların Mucidi Bayraktar TB3 İçin Heyecanlandıran Bir Paylaşım Yaptı!

TAKİP ET

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, büyük heyecanla beklenen Bayraktar TB3 SİHA'nın fotoğrafını paylaşarak ilk uçuş için az bir süre kaldığını duyurdu.

Türkiye yerli ve milli imkanlarla ürettiği İHA ve SİHA’lar ile dünyada adından söz ettirmeye devam ediyor. Özellikle Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan savaşta büyük bir başarıya imza atan İHA ve SİHA’lar, Rusya - Ukrayna savaşında da sergilediği üstün performansı ile  birçok ülke tarafından kabul gördü. İlk iki versiyonundan daha üst sevilerde olan Bayraktar TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) için de geri sayım başladı. Müjdeyi Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından verdi. 

Bayraktar üzerinde çalışılan Bayraktar TB3’ün resmini paylaşarak test uçuşu için gün saydığını belirtti. Ayrıca Bayraktar, “Bugün paylaştığımız fotoğraflarda üretim hattında görünen, kanatlarını katlayabilme özelliğine sahip türünün ilk örneği olan 'balığın' Ramazan öncesi çekilmiş görselleri. Bayraktar TB3 büyük abisi #KIZILELMA'dan sonra ilk uçuşuna gün sayıyor” ifadelerini kullandı.

gündem Selçuk Bayraktar son dakika