Siverek / 6 kişinin öldüğü Çeltik mahallesinde girişler asker kontrolüne alındı

TAKİP ET

Siverek'te, yaşanan silahlı kavgada 4 kişinin öldürdüğü, 2 kişinin ise araç çarpması sonucu hayatını kaybettiği Çeltik Mahallesi'ne girişler asker kontrolüne alındı. 

Siverek'te, yaşanan silahlı kavgada 4 kişinin öldürdüğü, 2 kişinin ise araç çarpması sonucu hayatını kaybettiği Çeltik Mahallesi’ne girişler asker kontrolüne alındı. 

Urfa'nın Siverek ilçesine bağlı Çeltik Mahallesi’nde 15 Haziran günü AKP eski Milletvekili Zülfikar İzol'un kardeşleri ve amca çocukları arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan silahlı kavgada aynı aileden Hakkı, Zozan, Meral ve Serhat İzol, ölmüştü. Olay sonrası yaralıları taşıyan aracın çarptığı Rıdvan Buluş ve Serdar Delen yaşamlarını yitirmesiyle ölü sayısı 6’ya yükselmişti.

Olayın detaylarını sosyal medya hesabından anlatan ölen Hakkı ve Zozan İzol'un 22 yaşındaki kızları Yekbun İzol, yaptığı son paylaşımda yaşadıkları mahalleye giriş ve çıkışların asker kontrolüne alındığını duyurdu.

Yekbun İzol, Twitter hesabından şu paylaşımlarda bulundu:

“Katliamı yapanlar jandarmalarla beraber ekinleri biçmeye gelmişler. Bu katil ordusu bu cesareti nerden almaktadır? Biçip sattıktan sonra o paralarla silahlanıp bizi katletmeyeceklerinin, kaçmaya çalışmayacaklarının garantisini kim verebilir. 

Biz can güvenliğimiz olmadığı için köye giremiyoruz! Annemin, babamın, yengemin, gencecik kuzenimin daha toprağı kurumadı. Onlar tarlalarını rahat ve güvenilir bir şekilde sürebilsin diye jandarma köye girişi kapatmış durumda.

Giriş ve çıkışlar onların güvenliği için kapatılmış durumda! Ey yetkililer, Türkiye beni duymuyor musunuz?" 

Çeltik mahallesi siverek Şanlıurfa İzol aşireti yekbun İzol