Siverek'li Yönetmenin Abur Filmi, Berlin Film Festivali'nde

TAKİP ET

Üç yıldır Şanlıurfa, Siverek, Viranşehir, Ceylanpınar , Mardin, Derik ve Siverek Karacdağ'da yapım ve yönetmenliğini Gül Ertunan Karaaslan ve Sedat Kıran'ın yapmış oldukları ABUR filmi BERLIN LIFT-OFF FILM FESTIVAL gösterim kazandı.

Üç yıldır Şanlıurfa, Siverek, Viranşehir, Ceylanpınar , Mardin, Derik ve Siverek Karacdağ’da yapım ve yönetmenliğini Gül Ertunan Karaaslan ve Sedat Kıran’ın yapmış oldukları ABUR filmi BERLIN LIFT-OFF FILM FESTIVAL gösterim kazandı.

Üç yıldır bölgede yoğun çalışmalar sonucu çekilen ABUR belgesel filmi Karacadağ’da bin yıllık bir yaşam biçimi olan göçerlerin hayatını konu ediyor. Göçerlerin ekonomik, sosyal ve eğitim gibi sorunlarının dile getirildiği filmde giderek kaybolmakla yüz yüze kalmış kültürlerin belgelenmesi konusunda Karacadağ koçerlerin yaşam hikayesini konu edinen uzun metrajlı kurmaca bir belgesel filmdir.

Yapım ve yönetmenliğini Gül Ertunan Karaaslan ve Sedat Kıran’ın yapmış olduğu Abur belgesel film çekimleri Şanlıurfa, Siverek, Ceylanpınar, Viranşehir, Hilvan, Mardin, Derik’te, Karacadağ’da üç yıl boyunca dört mevsimde kocerlerin hikayelerini , yer-mera sorunlarını, sosyal, ekonomik, eğitim, yaşam biçimleri beyaz perdeye aktarılan filmin kurgusu Yunanistan’da dünya sinemasında başarılara imza atmış Thomas Balkenhol tarafından kurgulanmıştır. Gecen yıl kurgusu biten film pandemi nedeni ile gala ve gösterimini yapamayan film dünyanın birçok yerinde film festivallerine gönderilmiş dünyada sinema konusunda prestijli film festivallerinden olan BERLIN LIFT-OFF FILM FESTIVAL gösterim alarak ödül için festivalde yarışan filimler arasındadır.

Abur filmin yapımcı ve yönetmenleri Gül Ertunan Karaaslan ve Sedat Kıran basına yaptıkları açıklamada filmin Berlin film festivalinde gösterimde olduğundan filmlerin ödül için yarıştığı için çok mutlu olduklarını dile getiren yönetmenler Karacadağ’ın tarihi kültürel dokusunun çok zengin olduğunu her yerde bir hikaye olduğunu dile getiren yönetmenler üç yıllık Abur film çalışmalarında çok sıkıntılar ve zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını, bu sıkıntılardan asla yılmadıklarını, bu çalışmaya inandıklarını, sanatsal ve kültürel konuda bölgenin bu renkliliğini en iyi şekilde beyaz perdeye aktarmak için asla umutsuzluğa ve karamsarlığa girmeden inandıkları bir şeye başarı ve özveriler sonucunda yaptıklarını dile getiren sanatçılar ayrıca çekim sırasında halkın bölge insanın kendilerine olan inancı ve yardımlarından dolayı çok teşekkür ettiklerini dile getirdiler .

Yönetmen Gül Ertunan Karaaslan ve Sedat Kıran bölgede abur filmi dışında şuan çekimleri biten kurgu aşamasında olan iki film projelerinin daha olduğunun bunlarında kurgu aşamasında olduğunu dile getirip önümüzdeki dönemlerde bu çalışmaları hakkında da basına açıklamalarda bulunacaklarını söylediler ...

siverekli yönetmen abur filmi berlin film festivali sedat kıran