Siverek'te Kadına Şiddet Sosyal Medyada

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yengesini darbettiği iddia edilen kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yengesini darbettiği iddia edilen kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

İddiaya göre, Biri resmi, ikisi imam nikahlı eşleri ve 11 çocuğununa sürekli şiddet uyguladığı belirtilen V.G. S.G, ağabeyinin evine giderek boşanmak isteyen yengesini darbetmeye başladı.
Bu sırada araya girmeye çalışan kadınları da bıçakla tehdit eden S.G, evde bulunan kişi tarafından cep telefonuyla görüntülendi.
Görüntülerin sosyal medyada yayılması ve darbedilen kadının şikayeti üzerine İl Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı.

S.G,  Olayla ilgili gözaltına alınıp, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.  V.G.’nin resmi nikahlı eşi H.G., “Bizi bu adamın elinden kurtarın, artık dayanacak gücümüz kalmadı” diyerek yardım istedi.

Veysel G.’nin ilçenin Hacıömer Mahallesi'ndeki evinin avlusunda iki hafta önce yaşandığı öğrenilen şiddet olayı sonrası Mezopotamya Ajansı’nın muhabiri  (MA) ulaştığı Veysel G.’nin resmi nikahlı eşi Hülya G. (34), maruz kaldığı şiddeti Mezopotamya Ajansı’na (MA) anlattı.

ÇOCUKLARINA DA ŞİDDET UYGULUYOR 

12 yıl önce evlendiği Veysel G.’nin evliliklerinden bir yıl sonra E.Y. (30) ve G.İ. (29) adlı kadınlarla imam nikahıyla evlendiğini söyleyen Hülya G., Veysel G.’nin hem kendisine hem de imam nikahı kıydığı E.Y. ve G.İ.’ye sürekli şiddet uyguladığını ifade etti.

Hülya G., “En büyüğü 11, en küçüğü henüz 1,5 yaşında 11 çocuğum var. Veysel G. çocuklarıma da şiddet uyguluyor” dedi. 

1 AYLIK UZAKLAŞTIRMA VERİLDİ

Görüntülere yansıyan en son şiddet olayda Veysel G.’nin bıçakla saldırdığını, kendilerini korumak için uzun süre boğuştuklarını dile getiren Hülya G., polise haber vermeleri üzerine gözaltına alınan Veysel G.’nin götürüldüğü karakolda ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığını belirtti.

Karakolda kendilerinin de ifade verdiğini söyleyen H.G., şikayetçi oldukları Veysel G. hakkında mahkemenin 1 ay süreli uzaklaştırma cezası verdiğini belirtti. 

‘CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK’

Bu olay sonrası oturdukları evden çıkarıldıklarını da söyleyen H.G., 3 kadın ve 11 çocukla birkaç gün sokakta kaldıklarını, şu anda ise başka bir yere geçtiklerini kaydetti.

Ancak can güvenlikleri olmaması nedeniyle kendilerine yardım eli uzatılmasını isteyen H.G, “Çocuklarımın ve diğer kadınların can güvenlikleri yok. Daha önce defalarca şikayette bulunduk ancak bir sonuç çıkmadı. Bir şekilde polisleri ikna edip, yeniden eve geldi” diye konuştu. 

‘ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GEZİYOR’

Veysel G.’nin şu anda Siverek’te elini kolunu sallayarak gezdiğini sözlerine ekleyen H.G, “Bizi bu adamın elinden kurtarın, artık dayanacak gücümüz kalmadı” diyerek yardım istedi. 

siverek e kadına Şiddet sosyal medya