Siverek'te yaşanan katliamla ilgili flaş gelişme

TAKİP ET

Urfa Siverek'te, 6 kişinin hayatını kaybettiği katliam ile ilgili olarak AKP eski Milletvekili Zülfikar İzol'un oğlu Bozan İzol da tutuklandı.

Urfa Siverek'te, 6 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin de yaralandığı katliam ile ilgili olarak gözaltına alınan AKP eski Milletvekili Zülfikar İzol’un oğlu Bozan İzoltutuklandı. Böylelikle olay ile ilgili tutuklu sayısı 7'ye yükselmiş oldu.

Olayın detayları neydi?

15 haziran gününde, Urfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çeltik Mahallesi'nde haber ajanslarına, "İzol ailesi arasındaki  arazi anlaşmazlığı çatışması” diye yansıyan olayda Zozan İzol (42), Mustafa Serdar (24), Meral İzol (42) ve Hakkı İzol (49) hayatını kaybetti. Rıdvan Buluş (30), Serdar Delen (31) ise kavga ile ilgileri olmadıkları halde olay sonrası bölgeyi terk edenlerin otomobilinin çarpması sonucunda hayatını kaybetti.

 

Söz konusu olayda Yusuf Rojhat İzol, Cihan İzol, Serhat Ferman İzol, Cemal İzol ve Mehmet Metin İzol ise çeşitli yerlerinden yaralandı.

 

Ancak olayı kayıt altına alan ve akrabaları öldürülenler, yaşananın çatışma değil tek taraflı bir katliam olduğunu dile getirmişti.

Tutuklanan kişi sayısı 7'ye yükseldi

Olayın sonrasında gözaltına alınan Bülent, Cihan, Cemal, Ferman, Mehmet ve Yusuf Rojhat İzol çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Olay günü kaçtığı tespit edilen Şanlıurfa eski Milletvekili Zülfikar İzol’un oğlu Bozan İzol, jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. İlçe Jandarma Karakolu'ndaki işlemlerinin sonrasında Siverek Adliyesi’ne sevk edilen Bozan İzol, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bu şekilde olay ile ilgili tutuklu sayısı 7'ye yükselmiş oldu.

siverek şanlıurfa katliam milletvekili zülfikar İzol