Siverekli Genel Müdür, Görevinden İstifa Etti!

TAKİP ET

2022 yılının Nisan ayından bu yana Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü görevini başarıyla sürdüren Şanlıurfa Siverekli Prof. Dr. Zülfikar Akelma, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuru ile istifa ettiğini açıkladı.

Prof. Dr. Akelma'nın yaptığı açıklama şu şekilde: "İki yıldır yürütmekte olduğum Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü görevimi tamamladım. Sn Bakanımız ile görüşerek istifamı sundum, kabulü ile birlikte bugün itibari ile görevimden ayrıldım. Bakanlığımızın sağlık tesislerinde sürdürebilir ve erişilebilir nitelikli sağlık hizmetini sağlamaya yönelik yoğun bir çalışma dönemi geçirdim."

Görev süresince adalet ilkesini benimseyerek görev ve sorumlulukları yerine getirdiğini vurgulayan Akelma, eser ve çalışmalarıyla sağlık sektörüne önemli katkılarda bulunmanın gururunu yaşadığını belirtti. Akelma, Bakan Koca'ya, bakan yardımcılarına, birim amirlerine, genel müdür yardımcılarına, daire başkanlarına ve Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü'ndeki tüm ekip arkadaşlarına teşekkürlerini iletti.

Prof. Dr. Zülfikar Akelma'nın yerine atanacak olan yeni Kamu Hastaneleri Genel Müdürüne başarılar dileyen Akelma, mesleğine geri dönme heyecanını ve eğitim ile akademik alandaki çalışmalarına devam etme isteğini vurgulayarak açıklamasını sonlandırdı.

Prof. Dr. Zülfikar Akelma kimdir?

1978 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şanlıurfa’da tamamladı.

2003 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2008 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, 2013 yılında Çocuk İmmünolojisi ve Alerjik Hastalıkları yan dal uzmanlık eğitimlerini tamamladı. 2017 yılında doçent, 2023 yılında profesör oldu. 2017 yılında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'na öğretim üyesi olarak atandı. Halen aynı üniversitede Çocuk İmmünolojisi ve Alerjik Hastalıklar Bilim Dalı Başkanlığı’nı yürütmektedir.

İki yıl süre ile çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı ve 4 yıl süre ile çocuk immünolojisi ve alerjik hastalıklar uzmanı olmak üzere toplam 6 yıl Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalıştı. 2015 yılında Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Başhekim Yardımcısı, 2018-2021 yılları arasında Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik görevlerini yürüttü. 2021-2022 yılları arasında Ankara İl Sağlık Müdürü olarak görev yaptı.

Zülfikar Akelma Kamu Hastaneleri Genel Müdür Siverek