Siyasetçiler Arasında "Irkçılık" Kavgası

TAKİP ET

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, kendisine 'Tito artığı' diyen BBP Lideri Mustafa Destici'ye tepki gösterdi. Baş, 'Irkçılık komploculuktur, ırkçılık sahtekârlıktır. Bu da basit bir örneğidir.' dedi. 

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, kendisine “Tito artığı” diyen BBP Lideri Mustafa Destici’ye tepki gösterdi. Baş, “Irkçılık komploculuktur, ırkçılık sahtekârlıktır. Bu da basit bir örneğidir.” dedi. 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, konuk olduğu Tv100’deki programda, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş’ı eleştirdi. Destici, Erkan Baş için “Tito artığı” ifadesini kullandı. Destici ve Baş’ın polemiği hem sosyal medyada hem de haber sitelerinde bir hayli gündem oldu.

TV 100 yayınında Tamer Korkmaz ve Talat Atilla’nın sorularını cevaplayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, şunları söyledi: “Adam Tito artığı. Yugoslavya’da biliyorsunuz bir Tito rejimi vardı; bir Sovyet rejimi benzeri, bir komünist rejim vardı. Şimdi buradan geçiyorsun Almanya’ya. Tamamen sol örgütler içerisinde, belli ki Alman istihbaratlarının kontrolünde yetiştiriliyorsun, Türkiye’ye gönderiliyorsun. Senin gerçek soyadın ne, Jusoviç. Burada neyi kullanıyorsun, Baş’ı kullanıyorsun. TİP’in başkanından söz ediyorum. Aç bak Google’a. Güya araştırmacı, siyasi derinliği…”

Siyaset Bilimci Talat Atilla’nın “Geçmişte mi böyleymiş? Belki sonradan değişmiş olabilir, kendini resetlemiş olabilir.” demesi üzerine Destici sözlerine şöyle devam etti “Gerçeğin toplumdan gizlenmesini doğru bulmuyorum.” 

ERKAN BAŞ’TAN CEVAP GELDİ: “IRKÇILIK BUDUR”
TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Destici’nin sözleri üzerine sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: “Bu şahsı ciddiye almam ama burada mesele ben değilim. Hakaret edilen, ülkemizdeki milyonlarca Yugoslavya göçmenidir. Ajan diye itham edilen, Almanya’da doğmuş milyonlarca işçi çocuğudur. İşte ırkçılık budur. Suyun öte tarafının, gurbetteki emekçilerin haysiyetine yenileceksiniz!”

“IRKÇIKIL SAHTEKÂRLIKTIR”
Erkan Baş, Mustafa Destici’nin “Kamuoyundan gizleniyor” iddiasına ise hakkındaki bilgilerin hem internette hem de kendi yazdığı “Yaşamak İçin Sosyalizm” isimli kitabında yer aldığını söyledi. Baş, sosyal medyadaki ikinci paylaşımında ise “Gizleniyor dediği bilgilere ise herkes kolaylıkla ulaşabilir. İlk görselde adıma açılmış Wikipedi sayfasını, ikincisinde ise kaleme aldığım ‘Yaşamak İçin Sosyalizm’ kitabındaki satırları okuyabilirsiniz.”
İlyas Salman, Ayşen Şahin, Barış Atay, Aylin Aslım da sosyal medya hesaplarından bu tartışmalara dahil oldu.


 

Siyasetçiler Arasında Irkçılık Kavgası Tito artığı İlyas Salman Ayşen Şahin Barış Atay Aylin Aslım Mustafa Detici Erkan Baş Haber Şanlıurfa