Siyasetin Gündemine Oturan Kaset Skandalı ve Bel Altı Videolar

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, seçimler yaklaştıkça "pis işlere" girileceğini iddia ederek çeşitli paylaşımlarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, seçimler yaklaştıkça "pis işlere" girileceğini iddia ederek çeşitli paylaşımlarda bulundu.

Seçimler yaklaştıkça siyasi partiler arasındaki rekabet de tansiyon da artıyor. Daha önceki seçimlerde yaşanan çirkin manzaralar yeniden dillendirilmeye başlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimler yaklaştıkça "pis işlere" girileceğini söyledi. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise karalama amaçlı videoların dolaşıma sokulacağının sinyalini verdi.

Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs gecesi “on güne iki gün var” diye başladığı Twitter mesajında doğrudan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun ve ekibini hedef alarak “dark web” ve “Cambridge Analytica” maceralarıyla “yabancı istihbarat servislerinin” oyununa düşmemeleri konusunda uyardı.

"SES KAYITLARI VAR"
Sözcü TV'ye açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da kara propagandaya maruz kaldıklarını belirterek "Yurtdışından ekip getirmişler. Sesleri birleştiriyorlar, görüntüleri birleştiriyorlar. Esenyurt'ta basılan broşürün devamını sağlayacak görüntüler ve ses kayıtları var. Bunlarla ilgili olarak Genel Başkanımızın elinde çok güçlü, isim isim belgeler var." iddiasında bulunmuştu.

"BELDEN AŞAĞI VURUŞ" HAZIRLIĞI MI?
Gazeteci Murat Yetkin ise CHP Genel Merkezine gelmeye başlayan iddiaları haberleştirerek şunları yazdı:

"Gelen istihbarat bilgilerine göre Erdoğan, İletişim Başkanlığı üzerinden Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasını yıpratmak amacıyla ‘deep fake’ ve ‘Cambridge Analytica’ benzeri sistemleri birlikte kullanarak ‘sahte video ve ses kayıtları’ üretmek için düğmeye bastı."
Murat Yetkin, "CHP’deki istihbarata göre seçime bir hafta, on gün kala devreye alınacak Kılıçdaroğlu’nu karalama kampanyasının özellikle üzerinde durulan hedef zaman dilimiyse ABD seyahati." ifadelerini kullandı.

Yapay zekâ kullanımı alanındaki gelişmelerin bu tür sahte üretimleri kolaylaştırdığını kaydedenbelirten Yetkin, "Bu yolla, bazı bilişimcilerin ‘derin sahtekârlık’ olarak Türkçeleştirdiği ‘deep fake’ yöntemleriyle üretilmiş bu ses ve görüntülerin muhalif seçmeni Cumhur İttifakı’na oy vermese de sandığa gidip Millet ittifakı adayı için oy kullanmaktan caydırmak." dedi.

TUTUKLU DEMİRTAŞ DA PAYLAŞIM YAPTI  
Edirne2de tutuklu olan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da bugün yaptığı paylaşımda yayınlanması muhtemel ses ve video kasetlerine değindi.

Demirtaş adına yapılan paylaşımlarında, "Tanınmış kişilerin hesapları ele geçirilerek veya şimdiye kadar size güven vermiş hesaplar üzerinden provokasyonlar yapılabilir. Karalama amaçlı videolar dolaşıma sokulursa kime yönelik olduğuna bakmadan o videoları lütfen izlemeyin, yaymayın ve paylaşanları engelleyin." ifadeleri kullanıldı.

Ankara kulisleri ise bir hayli hareketli. Başkent’in derin kulislerinde kaset ve videonun ne zaman çekildiği konusunda da farklı polemikler yapılıyor. 

Siyasetin Gündemine Oturan Kaset Skandalı ve Bel Altı Videolar Kemal Kılıçdaroğlu Selahattin Demirtaş kaset skandalı Şanlıurfa haberleri son dakika haberler