Sosyal konut projesine dair bakandan açıklama

TAKİP ET

Çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanı Murat kurum son zamanlarda gündemde olan sosyal konut projesine dair bir takım bilgileri sosyal medya hesabından paylaştı. İlk evim ve ilk iş yerim programları dahilinde toplam 5 milyon 135 bin 324 vatandaş'ın yaptığı başvurunun gecerli olduğunu en cok da projeye gençlerin ilgi gösterdiği ifade edildi.

Çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanı Murat kurum son zamanlarda gündemde olan sosyal konut projesine dair bir takım bilgileri sosyal medya hesabından paylaştı. İlk evim ve ilk iş yerim programları dahilinde toplam 5 milyon 135 bin 324 vatandaş'ın yaptığı başvurunun gecerli olduğunu en cok da projeye gençlerin ilgi gösterdiği ifade edildi. Bakan Kurum son 1.5 aylık sürede yapılan toplam basvurunun 8 milyon kişiyi bulduğu ancak bunların bir kısmının gecersiz olduğunu belirtti. 

En çok başvuru İstanbul'dan

Bakan Kurum'un ifadelerinde en yüksek başvurunun İstanbul ilinden olduğu ve toplamda 2 milyon 864 bin 676 kişinin başvurusunun gecersiz olduğu yer aldı.

2 Yıl İçinde Teslimat 250.000 Hane

Öngörülen teslimatın 2 yıl gibi bir sürede 250 bin konut olduğu bu yönde çalışmaların planlandığı ifade edildi. İlk temellerin geçen hafta atıldığını ve 17 ilde 6 bin konutun inşaatına başlandığını belirtti. Bu arada kuraların da bir an önce cekilip mart ayına kadar tamamlanması bekleniyor. Bakan Kurum ayrıca söz verdiğimiz gibi 2 yıl içerisinde 250 bin konutu teslim edeceğiz, projemize sahip çıkan vatandaşlarımıza müteşekkiriz dedi.

Muhammed Mustafa Göçmen / www.habersanliurfa.net

Toki Toki Başvuru