Sosyal konut projesine Siverek de dahil edildi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı sosyal konut projesinde Şanlıurfa'da konut yapılacak ilçelerin arasında yer almayan Siverek'in de listeye eklendiği bildirildi. Proje kapsamında ilçede 500 konut yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın detaylarını açıkladığı sosyal konut projesi kapsamında, 500 bin sosyal konut ve 50 bin iş yeri yapılacak.

Proje kapsamında, il ve bölgelere nüfus ve ihtiyaca göre farklı sayılarda konut inşa edilecek. Bu çerçevede, Şanlıurfada toplamda 6 bin konut yapılacak.

Birecikte 500, Bozovada 500, Ceylanpınarda 130, Eyyübiyede bin 256, Şanlıurfa Aşukta 3 bin 114 ve Viranşehirde de 500 sosyal konut yapılacak.

Konut yapılacak ilçelerin arasında Siverek yer almıyordu.

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınarın girişimiyle, TOKİ Başkan Yardımcısı Hakan Akbulut ile görüştü. Girişimler sonucu Siverekte de 500 konutun inşa edileceği bildirildi.

Siverek Belediyesinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın açıkladığı konut projesinde açıklanan il ve ilçeler arasında Siverek yer almamıştı. Bunun üzerine, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Sn. Mehmet Kasım Gülpınarın girişimleri ile Başkanımız Ayşe Çakmak, TOKİ Başkan Yrd. Sn.Hakan Akbulut bir araya gelerek konuyu istişare ederek bugün açıklanan yeni güncel listede şehrimize 500 konut kazandırıldı. Şehrimize hayırlı olsun.

BİHA

 

 

 

Sosyal konut projesi Siverek