Spor Dünyası Bu İddia İle Çalkalanıyor

TAKİP ET

Spor yorumcusu Erman Toroğlu, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Lale Orta hakkında önemli iddialarda bulundu ve spor dünyası çalkalandı.

Spor yorumcusu Erman Toroğlu, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Lale Orta hakkında önemli iddialarda bulundu, spor dünyası çalkalandı.

Deprem nedeniyle liglere verilen arada hakemlerin 10 günlük eğitim kampında eğitimci olan isimlerden birinin Lale Orta'nın eşi olması ise dikkat çekmiş ve eleştirilmişti. Şimdi ise Spor Yorumcusu Erman Toroğlu, Antalyaspor - Beşiktaş maçı sonrası A Spor'da yayınlanan 90+1 programında Lale Orta'nın geçmiş haftalarda maç gözlemcilerini arayıp düşük not alan hakemlere yüksek not yazdırmak istediğini iddia etti. Toroğlu, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de dahil olmak üzere, futbol kamuoyunun haberi olmayan bazı usulsüzlüklerin olduğunu dile getirdi.

“DÜŞÜK NOT ALAN HAKEMLERE YÜKSEK NOT YAZDIRILDI”
Toroğlu, 6 Mayıs Cumartesi akşamı yayınlanan programda şunları söylemişti:
"Bu sene Lale Orta ekibi geldikten sonra gözlemcilerden bazıları, bunlar çok enteresan maçlar ve hangi maçlar olduğunu da biliyorum, maçları söylemeyeceğim ama büyük takım maçları olduğunu söyleyeyim sadece. Gözlemcinin birisi diğer gözlemciyi arıyor ‘Ne yapıyorsun ne ediyorsun?’ diye birbirleriyle konuşuyorlar. Aslında bu yasak!"

GALATASARAY, TFF’YE BAŞVURACAK
Gazeteci Nevzat Dindar, Twitter hesabından “Galatasaray Kulübü, Erman Toroğlu’nun iddialarının ardından harekete geçti. Sarı-Kırmızılı kulüp, Lale Orta göreve geldiğinden beri bütün maçların soruşturulması için TFF’ye başvuracak. Konuyla alakalı kapsamlı bir hukiki çalışma yapılıyor.” paylaşımında bulundu.

Şimdi gözler Galatasaray’ın yapacağı başvuru ve TFF’nin yapacağı incelemeyle ortaya çıkacak olan sonuçlarda.
 

Spor Dünyası Bu İddia İle Çalkalanıyor Lale Orta TFF Merkez Hakem Kurulu Galatasaray hakemlere yüksek not iddiası Şanlıurfaspor son dakika