"Suriye bugün artık sadece kâğıt üstünde bir devlet"

TAKİP ET

Dün Türkiye'de Suriye'nin geleceğine ilişkin bir buluşma gerçekleştirilmiş ve bu buluşmaya Putin, Merkel ve Macron davet edilmişti.

Dün Türkiye'de Suriye'nin geleceğine ilişkin bir buluşma gerçekleştirilmiş ve bu buluşmaya Putin, Merkel ve Macron davet edilmişti.

Söz konusu buluşmaya değinen Sabah Gazetesi yazarı Melih Altınok, "Suriye bugün artık sadece kâğıt üstünde bir devlet" iddiasında bulundu.

Yazının ilgili bölümü şöyle: "...

Çok olmadı. Ekim başıydı… Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD öncülüğünde toplanıp “Suriye’nin geleceğini” konuşacak “small gruba” Türkiye’nin dahil edilmemesini eleştirmişti.

Cumhurbaşkanı ABD’nin, Mısır, Suudi Arabistan, İngiltere, Ürdün, Almanya ve Fransa’dan oluşan grubuna karşılık, “Biz de toplarız bizimkinin adı da ‘smaller’ olur” demişti. Erdoğan ekim bitmeden dediğini yaptı.

Dün Boğaz’a nazır Vahdettin Köşkü’nde ABD’ninkinden daha dar ancak daha ağır bir masa kurdu. Rusya, Almanya ve Fransa’yı ağırladı.

Dörtlü zirveden yansıyan Boğaz manzaralı harika karelere, liderlerin gülümseyişlerinden etrafa saçılan özgüvene bakarken, hafızamı biraz geriye sarıp Suriye sürecini düşündüm…

Bütün olan biteni. Çünkü dışarıda “geleceği” için toplanılan Suriye bugün artık sadece kâğıt üstünde bir devlet!..."

suriye bugün artık sadece kâğıt üstünde bir devlet!