Suriyeliler Gönüllü Olarak Ülkelerine Dönüyor

TAKİP ET

Akçakale'de yaklaşık 50 kişiden oluşan bir grup Suriyeli, 'Gönüllü Geri Dönüş' projesi kapsamında Suriye'nin Tel Abyad kentine geçti.

Şanşıurfa Akçakale’de yaklaşık 50 kişiden oluşan bir grup Suriyeli, 'Gönüllü Geri Dönüş' projesi kapsamında Suriye’nin Tel Abyad kentine geçti.

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde yaşayan yaklaşık 50 kişilik Suriyeli bir grup, 'Gönüllü Geri Dönüş' projesi kapsamında Akçakale Gümrük Kapısı'nda yapılan işlemlerin ardından Suriye’ye gitti. 

Suriye’nin Tel Abyad kentinde başta eğitim ve sağlık olmak üzere sürdürülebilir kamu hizmetlerinin sunulması, Suriyeli sığınmacıların gönüllü olarak ülkelerine dönmesini hızlandırdı.

Türkiye’nin desteğiyle bölgedeki hasarlı hastaneler ve okullar onarıldı, yeni okullar ve hastaneler hizmete açıldı. Bölgede günlük hayatın normalleşmesiyle Suriyelilerin geri dönüşlerinin önü açıldı. Akçakale’de yaşayan yaklaşık 50 Suriyeli de ülkelerine dönmek için İl Göç İdaresi’ne başvurdu. Talebin kabul edilmesinin ardından Akçakale Gümrük Kapısı'na gelen Suriyeliler, işlemleri yapıldıktan sonra ülkelerine geçiş yaptı. 

İç savaş nedeniyle Türkiye’ye gelmek zorunda kaldığını belirten bir sığınmacı, “Türkiye bizi iyi ağırladı, misafir etti. Şu an karşı taraf güvenli olduğu için güvenli bölgeye gideceğiz. Orda çalışacağız. Ekeceğiz, biçeceğiz. Çiftçi olarak çalışıyoruz. Bu şekilde gidip orda hayatımızı idame ettireceğiz.” dedi.

 

Suriyeliler Gönüllü Olarak Ülkelerine Dönüyor Şanlıurfa haberleri Suriyeli sığınmacılar dönüyor son dakika haberleri