Suruç Belediyesi Hibe Edilen Gayrimenkullerini Geri İstiyor

TAKİP ET

Suruç Belediyesi'ni kayyumdan alan HDP'li Eşbaşkanlar, şimdi de emniyet, tarım, müftülük ve kaymakamlığa devredilen 14 milyon değerindeki taşınmazlarının peşine düştü.

Suruç Belediyesi'ni kayyumdan alan HDP'li Eşbaşkanlar, şimdi de emniyet, tarım, müftülük ve kaymakamlığa devredilen 14 milyon değerindeki taşınmazlarının peşine düştü.

mezopotamyaajansi21'de yer alan haber göre Suruç Belediyesi’ne atanan ilk kayyumun ardından görevi devralan ve şu an Suruç Kaymakamı olan Tarık Açıkgöz, kuruma ait önemli gayri menkulleri karşılıksız hibe ettiği ortaya çıktı. 31Mart yerel seçimlerinde yeniden Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimine geçen belediyenin eşbaşkanları, emniyet, müftülük ve kaymakamlık arasında pay edilen taşınmazları geri istiyor. 

Açıkgöz'ün kayyumluğu döneminde devredilen bazı taşınmazlar şöyle: 

Belediye Makam Aracı: İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne,

Aligör mahallesindeki 385 parsel Belediye Binası ile Sarayaltı Mahallesi 286 ada 37 parsel Beyaz Saray daireleri, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 25 yıllığına hibe,

Sarayaltı Mahallesi 53 ada 1 parseldeki soğuk hava deposu yeri İlçe Müftülüğü’ne hibe, 

Yıldırım Mahallesi'nde 3 bin metre kare arsa İlçe Tarım Müdürlüğü'ne, 

Sarayaltı mahallesi Onbirnisan caddesi 12 bin 500 metrekare alandaki Buğday Pazarı yeri kaymakamlık ve ilçe emniyeti emrine 25 yıllığına hibe edildi.  

14 MİLYON DEĞERİNDE 

Suruç Belediyesi Emlak ve İstimlak kalemince 6 taşınmazın rayiç bedelinin 4 milyon 285 bin 480 lira olduğunu, söz konusu taşınmazların piyasa değerinin ise 14 milyon 285 bin 480 lira olduğunu belirten Belediye Eşbaşkanı Abdullah Polat, kayyum döneminde devredilen taşınmazlarla ilgili alınan kararların Suruç Belediye Meclisi tarafından iptal edildiğini ifade etti. Gerek tahsis ve gerekse de tahsisin kaldırılması için meclis kararları alındığını dile getiren Polat, kararları üst yazı ile ilgili kurumlara iade edilmek üzere bildirdiklerini kaydetti.

‘YAPILAN GASPTIR’

Taşınmazlara dair alınan Meclis kararlarını ilgili kurumlara ilettiklerini, ancak herhangi bir dönüş sağlanmadığını ifade eden Polat, "Takipçisi olacağız. Mücadelemizi vereceğiz. Bu durumda yapılanların hepsi gasptır. Yani kayyumun gelmesiyle halkın malı talan edilmiştir. Halktan alınan bu malları tekrardan halkımıza geri iade edeceğiz” dedi.

BLOKLAR ENGEL

Belediye binası altındaki dükkanları da kaldırılmasına izin verilmeyen beton bloklardan kaynaklı kullanamadıklarını, kiraya veremediklerini belirten Polat, “Belediye önündeki beton bariyerlerin kaldırılmamasından dolayı da belediye binasının altındaki dükkanlarımızı kiraya veremiyoruz. İnsanlar haklı olarak önü kapalı olan dükkanları kiralamak istemiyorlar” diye belirtti. 

AMAÇ HALKTAN KOPARMAK

Beton bariyerlerin kaldırılması için muhatap bulamadıklarını ifade eden Polat, “Beton bariyerlerin kaldırılmamasındaki amaç halkı belediyeden soğutmaktır. Biz halkla beraberiz, biz halktan geliyoruz. Yaklaşımları çok farklı. Belediye önüne bariyerler, zincirler, teller koysalar dahi bu halk bizden hiçbir zaman kopmayacak. Kesinlikle halk bizden kopmaz, çünkü biz halkın içindeyiz halkta bizimle beraber. Halk bilinçli bir halktır. Kesinlikle bariyerlerle halkla bağımızı koparamazlar” diye konuştu. 

suruç suruç belediyesi hibe edilen gayrimenkuller Şanlıurfa suruç kaymakamı olan tarık açıkgöz